بررسی کاربرد امواج االکترومغناطیس در کراکینگ کاتالیستی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری های نوین در شیمی و مهندسی شیمی
- کد COI اختصاصی: NCNC01_275
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 735
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ، دانشگاه تهران ، دانشکده فنی ، دانشکده مهندسی شیمی
دانشجوی کارشناسی ، دانشگاه تهران ، دانشکده فنی ، دانشکده مهندسی شیمی
چکیده
کراکینگ یکی از فرآیندهای مهم در صنعت نفت می باشد که برای تبدیل برش های سنگین نفت به سوخت های مفید مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از انواع این فرآیند، کراکینگ کاتالیستی در دمای پایین و فشار کم و در حضور کاتالیزورمی باشد. فرآیند کراکینگ کاتالیستی گرما گیر است و گرمای مورد نیاز این فرآیند به کاتالیزور داده می شود. در این مقاله به بررسی آزمایش انجام گرفته توسط المیمان و الزهرانی بر یک سیستم راکتور کراکینگ کاتالیستی، که از امواجالکترومغناطیس برای گرم کردن کاتالیزور فرآیند استفاده شده است می پردازیم. انرژی که از میدان فرکانس های رادیویی به واکنش منتقل می شود تنها به خواص دی الکتریک مواد جامد درون راکتور مخصوصاً کاتالیست یا کربن تشکیل شده بستگی دارد. سه کاتالیست زئولیتی مورد بررسی قرار گرفته است. این کاتالیست ها عبارتند از 5 و A ،13X زئولیت آمونیومY دو نوع مختلف گازوئیل به عنوان خوراک مورد بررسی قرار گرفته است. استفاده از امواج الکترومغناطیس در فرایندهای صنایع نفت به عنوان یک روش نوین و با بازده ای بالا می تواند مطرح شود. نیروی الکترومغناطیسی با استفاده از یک ژنراتور فرکانس رادیویی27/12هرتزی و از طریق دو صفحه خازن به راکتور منتقل شود. در این روش گرما در کاتالیزوری که در میدان مغناطیسی قرار گرفته است تولید می شود و انرژی گرمایی در اطراف حجم کاتالیزور پخش شده و با حذف واکنش های ثانویه از تشکیل کربن جلوگیری می کندکلیدواژه ها
امواج الکترومغناطیس، راکتور، کاتالیست، کراکینگاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.