بررسی اهداف رسانه های غربی در جنگ ترکیبی و ارائه راهبردهای مناسب

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: همایش ملی جنگ ترکیبی
  • کد COI اختصاصی: HYBRIDWAR01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام مهری ارسون

گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، آستانه اشرفیه، ایران

فاطمه مهرخواه شیشه گورابی

گروه حقوق، دانشگاه کوشیار، رشت، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: جنگ رسانه ای یکی از مقولاتی است که در سالهای اخیر، مورد توجه محققان قرار گرفته است . استفاده از رسانه ها به منظور تضعیف کشور هدف و بهرهگیری از توان و ظرفیت آنها به منظور دفاع از منافع ملی ، بنیادیترین تعریف جنگ رسانه ای است که از جنگ های جدید و به اصطلاح جنگ ترکیبی به شمار می رود. پژوهش حاضر با هدف بررسی اهداف رسانه های غربی در جنگ ترکیبی و ارائه راهبردهای مناسب انجام شده است . روش: روش تحقیق به صورت کیفی بود. جامعه آماری پژوهش ، اساتید جامعه شناسی دانشگاههای شهر رشت در سال ۱۴۰۳ بود. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری هدفمند نظری است که با تکنیک گلوله برفی انجام شد. مصاحبه ها در نفر ششم به اشباع نظری رسید. اطلاعات پژوهش با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری شد. یافته ها با روش تحلیل محتوای کیفی تحلیل شد.یافته ها: یافته های این پژوهش نشان می دهد که در مقوله اهداف رسانه ها، رشد و گسترش شبکه ها و برنامه ریزی این شبکه ها در جهت بهبود کیفیت ، بیشترین فراوانی در بین مضامین را داشت . همچنین ، اتحاد رسانه های داخلی و تلاش رسانه های داخلی در جهت تقویت اعتماد مردم، بیشترین فراوانی در بین مضامین مقوله راهبردهای مقابله را داشت . بنابراین ، از میان راهبردهای مطرح شده جهت مقابله با این رسانه ها، می توان به بهرهمند شدن از رهنمودهای رهبری، تلاش در جهت تقویت اعتماد مردم، داشتن برنامه مناسب ، استفاده از فناوری روز دنیا، انتشار اخبار صحیح ، انتشار اخبار به صورت سریع و به موقع ، نقد سازنده مسئولان در رسانه های داخلی ، نظارت بر تولید محتوا، اعتمادزدایی از رسانه های غربی و شفاف سازی اخبار تحریف شده رسانه های غربی ، اشاره کرد.نتایج : بنابراین ، با شناخت اهداف رسانه های غربی و استفاده از راهبردهای مناسب جهت مقابله با این اهداف، می توان در راستای خنثی سازی تاثیرات این رسانه ها، گام برداشت .

کلیدواژه ها

جنگ ترکیبی ، راهبرد، رسانه ، غرب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.