تحلیل جامعیت صفات الهی در قرآن کریم و مسیحیت و آثار آن در مسئله شر
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات تفسیری قرآن کریم مفتاح، دوره: 2، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_MFTH-2-4_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 64
نویسندگان
پژوهشگر گروه فلسفه و کلام پژوهشکده جامعه الزهرا
چکیده
چکیده یکی از وجوه اثبات جامعیت قرآن کریم، تبیین آن در طرح برخی مسائل، در مقایسه با کتب آسمانی پیشین است که «خداشناسی از طریق ارائه صفات جامع الهی»، یکی از آن ها محسوب می شود. قرآن کریم، «خداوند» را جامع صفاتی معرفی می نماید که علاوه بر رحمت و جمال، غضب و جلال الهی را نیز دربرمی گیرند؛ اما در سنت مسیحیت، اگرچه به صفات قهر و غضب الهی اشاره شده است؛ ولی عمدتا «خداوند»، به صفت رحمت و خیرخواهی شناخته می شود و همین امر، سبب طرح شبهاتی بی شمار، به ویژه در مسئله شر شده است. این پژوهش که با رویکردی توصیفی تحلیلی سامان یافته، با تبیین جامعیت صفات خدای مورد نظر قرآن، نسبت به صفات خداوند در مسیحیت و آثار آن در مسئله شر، به اثبات جامعیت قرآن کریم در این ساحت، دست یافته است.کلیدواژه ها
جامعیت, صفات الهی, قرآن, مسیحیت, خیرخواهی, شراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.