ارزیابی اقلیم گردشگری استان سیستان و بلوچستان با استفاده از شاخص TCI

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا،مخاطرات محیطی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GEHSD01_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 924
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین حلبیان

استادیار ، گروه جغرافیا ، دانشگاه پیام نور ، تهران ، ایران

سیدفرزاد حسینی زاده آرانی

مدرس مدعو،دانشگاه پیام نور مرکز آران و بیدگل

مریم قیصری آرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی

چکیده

صنعت گردشگری با ویژگیهای خاص خود، صنعتی پویا با آیندهای روشن تلقی میشود. سرمایهگذاری در این صنعت در تمامکشورهای دارای جاذبههای جهانگردی روبه افزایش است. امروزه گردشگری مفهوم و جریانی کاملاً متفاوت با گذشته پیدا کرده استو زمینه اقتصادی آن بیش از بیش افزایش یافته است . گردشگری اکنون بعنوان یک امر اقتصادی نگریسته می شود ، در نتیجه لزوماًباید در جریان کار و فعالیت خود تابع هدف معین باشد این صنعت بعد از صنعت نفت، مهمترین گزینه برای درآمد ارزی در کشورخواهد بود. چون کشور ایران دارای یک موقعیت بسیار استثنایی و ممتاز از نظر جذب گردشگر می باشد که از جمله طبیعت زیبا باخصوصیات اقلیمی و آب و هوایی ویژه که درآمدهای ارزی هنگفتی را به دنبال خواهد داشت. این تحقیق بااستفاده از داده های 8ایستگاه سینوپتیک استان سیستان و بلوچستان وبه روش شاخص اقلیمی گردشگری TCI انجام شد و با استفاده از نرم افزارهای ArcGIS و Excel کار محاسبات و تحلیل مکانی با تکیه برمنطقه بندی شرایط اقلیمی گردشگری در مقیاس زمانی ماهانهانجام گرفت . در نتیجه زمان مناسب برای گردشگری تعیین شده و که از لحاظ شرایط اقلیمی باعث جذب بیشتر گردشگران شده که بهنوبه خود باعث توسعه اقتصادی کشور و منطقه می شود.

کلیدواژه ها

توسعه اقتصادی ، صنعت گردشگری ، سیستان و بلوچستان، TCI

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.