تکنیک آنالیز روغن کارآمدترین روش نگهداری و تعمیرات پیش بینانه مبتنی بر وضعیت در مورد بیرینگ های غلتک آسیاب های ATOX در صنعت سیمان، یک مورد عملی در کارخانه سیمان خاکستری ساوه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی صنعت سیمان، انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CIEE01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مطهری

کارشناس ارشد فیزیک، بازرس دفترفنی

حمید نشاطی

کارشناس مکانیک، بازرس دفترفنی

چکیده

در مقاله حاضر نمونه ای عملی پیرامون شناخت آثار خرابی و فرسایش بیرینگ های یکی از غلتک های آسیاب مواد مدل ATOX45 کارخانه سیمان خاکستری ساوه از طریق تکنیک آنالیز روغن که از خانواده برنامه های PDM و یک برنامه اجرایی نگهداری و تعمیرات بر پایه مراقبت شرایط روانکار است ارائه شده است. بدین منظور که چگونه بتوان باآنالیز مداوم روغن، نرخ جدا شدن مواد از سطح قطعات و هر گونه تغییر وضعیت در اجزاء غلتک را در مراحل اولیهشناسایی و قبل از پیشرفت و توسعه خرابی و رسیدن به مرحله بحرانی اقدامات پیشگیرانه لازم و یا برنامه ریزی تعمیراتدر زمان مناسب را انجام داد و از صرفه هزینه و نیروی متخصص بی مورد جلوگیری و مانع توقف خط تولید شد. در اینمورد کاوی پس از انجام آزمایش های اولیه که شامل روش های اسپکتروسکوپی و شاخص ذرات درشت آهنی (P.Q) می باشد. ارزیابی نتایج از طریق تکنیک ترند مشخص نمود که روند فرسایش غیرعادی است. به منظور حصول اطمینان و همچنینتعیین منبع و شدت فرسایش، نتایج آزمایش های تکمیلی فروگرافی مشاهداتی و تراکم ذرات نیز مورد بررسی قرار گرفت.با اطلاع از متالوژی بیرینگ ها، فروگرام های حاصله و همچنین تصاویر و کدهای سطح تمیزی بدست آمده از آزمایشتراکم ذرات مشخص نمود که رولرها، رینگ داخلی و خارجی بیرینگ ها که از جنس فولاد (آلیاژ آهن) است در معرضفرسایش غیرعادی قرار دارد. همچنین فرسایش قفسه که از جنس برنج (آلیاژ مس) است شدید می باشد. بنابراین با توجه به شرایط کارکرد آسیاب های غلتکی ATOX و محدودیت در استفاده از سایر روشهای نت پیش بینانه، آنالیز روغنبعنوان کارآمدترین روش شناخته شده نت پیش بینانه مبتنی بر وضعیت در مورد بیرینگ های غلتک این نوع آسیابپیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

آسیاب غلتکی ATOX- بیرینگ- پایش وضعیت- آنالیز روغن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.