بی انگیزگی دانش آموزان و راه های رفع آن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نگرش های نوین در مسائل آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: EDPNU01_851
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده حمیده حسینی

کارشناسی علوم تجربی

عبدالله کاک ممی

کارشناسی آموزش ابتدایی

محمد امین اسماعیلی

کارشناسی تربیت بدنی

نجمه احمدی

کارشناسی ریاضی

چکیده

انگیزه طیف وسیعی از جنبه های زیستی، هیجانی، اجتماعی و شناختی را شامل می شود که رفتار ما را شکل می دهد. واژه انگیزه معمولا به همان توضیحی گفته می شود که در بیان چرایی اعمال دیگران به کار می رود. برای مثال وقتی می بینم شخصی با صرف تلاش و زمان زیادی به درس خواندن مشغول است یعنی او دارای انگیزه بالایی برای ادامه تحصیل است.انگیزه یک نیروی محرکه است که فرد را به سمت جلو هل می دهد و هر چه این انگیزه بالاتر باشد سرعت فرد در رسیدن به اهداف و خواسته هایش دوچندان می شود. در واقع استفاده از راهکارهای مختلف برای انگیزه دادن به دانش آموزان باعث تلاش چندین برابری آن ها خواهد شد.کمبود انگیزه یا کاهش انگیزه به وضعیتی اشاره دارد که دانش آموزان کمتر به درس ها و فعالیت های آموزشی علاقه مند هستند. این مشکل ممکن است در سطوح مختلف تحصیلی و در هر رشته ای رخ دهد. کمبود انگیزه می تواند تاثیرات منفی و بزرگی بر روی عملکرد و پیشرفت دانش آموز داشته باشد.علل کمبود انگیزه در دانش آموزان متنوع و ریشه دار هستند. برخی از دلایل عمومی شامل حس عدم قابلیت درک مطالب و اهداف درسی، نگرانی از شکست و ناموفقی، فشارهای خانوادگی و اجتماعی، روابط نامناسب معلم و دانش آموز، کمبود اعتماد به نفس و عدم شناخت مزیت ها و دستاوردهای خود می باشند.کمبود انگیزه می تواند تاثیرات منفی بر روی عملکرد تحصیلی دانش آموز داشته باشد. آنها ممکن است روزها بیشتری را صرف کارهای غیرتحصیلی کنند و از تعلق کم و ناهمتا به مواد درسی جدا شوند. عدم انگیزه می تواند منجر به کاهش تمرکز و تمام شدن انگیزه برای تلاش در ساختن تحصیلات دقیق و عمیق شود. به علاوه، کمبود انگیزه ممکن است منجر به از دست رفتن روحیه و علاقه به یادگیری شود و در نتیجه عملکرد دانش آموز در مقایسه با قابلیت ها و استعدادهای اصلی خود پایین بیاید.برای معلم انگیزهی دانشآموز هم بهعنوان هدف و هم بهعنوان وسیلهی پیشرفت در سایر زمینهها اهمیت بسیار بالایی دارد. لذا در این مقاله ابتدا با علائم دانشآموزان بیانگیزه و سپس به سببشناسی و راهکارهای مناسب جهت بالا بردن انگیزهی لازم در دانشآموزان خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

انگیزه، مواد درسی ،پیشرفت دانش آموز، افزایش انگیزه،عملکرد تحصیلی ، اهداف درسی ، قابلیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.