بررسی میزان استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام در افت تحصیلی دانش آموزان (مورد مطالعه:مدارس متوسطه دوم مناطق ۳ و۴ و ۵ شهر تهران)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، علوم اجتماعی و حقوق
  • کد COI اختصاصی: EMC03_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ژاله حاتمی توسکی

کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی، تهران، ایران

فاطمه تاجیک

دکتری علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، ایران

چکیده

هدف مطالعه این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام بر افت تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه دوم در شهر تهران است. وقتی صحبت از افت تحصیلی می کنیم منظورمون شرایطی هست که در آن عملکرد درسی یک دانش آموز نسبت به دوره قبل خود کاهش داشته باشد و این افت در تحصیل حتی به تکرار یک پایه تحصیلی و یا ترک تحصیل پیش از پایان آن منجر می شود. یکی از عوامل مرتبط با افت تحصیلی دانش آموزان می تواند شبکه های مجازی باشد، شبکه های اجتماعی مجازی در کنار ظرفیت هایی که برای فعالیت های کاربران ایجاد می کند، در معرض اتهاماتی همچون تاثیرگذاری منفی بر وضعیت و عملکرد تحصیلی کمی دانش آموزان نیز قرار دارد. پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام در افت تحصیلی دانش آموزان مدارس متوسطه دوم شهر تهران انجام گرفت. در واقع فرضیه اصلی تحقیق این است که بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی با افت تحصیلی دانش آموزان رابطه وجود دارد. روش تحقیق حاضر پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را دانش آموزان متوسطه دوم مناطق ۳، ۴ و ۵ شهر تهران تشکیل دادند.نمونه گیری در این پژوهش به صورت تصادفی صورت گرفته است. در این پژوهش، گردآوری داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون کولموگروف – اسمیرنوف و ضریب همبستگی پیرسون) صورت گرفته است. همچنین یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین میزان استفاده از اینستاگرام و افت تحصیلی دانش آموزان در سطح معناداری ۰/۰۱ رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. هرچقدر میزان استفاده از اینستاگرام در دانش آموزان بیشتر باشد میزان افت تحصیلی آنها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

کلیدواژه ها

شبکه اجتماعی، اینستاگرام، افت تحصیلی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.