CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

انتخاب تعداد بهینه اپراتور تولیدی در راستای کاهش هزینه های تولید و افزایش راندمان سیستم توسط تکنیک بهینه سازی به کمک شبیه سازی (مطالعه موردی: خطوط بسته بندی صابون شرکت پاک نام)

عنوان مقاله: انتخاب تعداد بهینه اپراتور تولیدی در راستای کاهش هزینه های تولید و افزایش راندمان سیستم توسط تکنیک بهینه سازی به کمک شبیه سازی (مطالعه موردی: خطوط بسته بندی صابون شرکت پاک نام)
شناسه ملی مقاله: RMIECONF17_002
منتشر شده در هفدهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

رامتین روئین فر - رئیس واحد مهندسی صنایع و برنامه ریزی تولید شرکت تولیدی پاک نام، قزوین، ایران
جواد راد سعید - مدیریت عامل مجموعه شرکت تولیدی پاک نام، قزوین، ایران
میثم فیضی - مدیریت کارخانه مجموعه شرکت تولیدی پاک نام، قزوین، ایران

خلاصه مقاله:
انتخاب تعداد بهینه اپراتور تولیدی بر روی خطوط و ایستگاه های کاری همواره یکی از موارد مهم و تاثیر گذار در راستای میزان تولید محصولات در هر سازمان یا شرکت تولیدی می باشد. انتخاب تعداد بهینه اپراتورهای تولید می تواند همزمان باعث کاهش زمان و هزینه های تولید، افزایش میزان تولید، متعادل سازی خطوط و حذف گلوگاه در ایستگاه های کاری و در کل افزایش راندمان سیستم شود. مطالعه موردی در تحقیق حاضر انتخاب تعداد بهینه اپراتورهای تولیدی خطوط بسته بندی صابون شرکت پاک نام می باشد. برای این منظور در قدم اول زمان های تولیدی در هر ایستگاه کاری خطوط بسته بندی صابون توسط کورنومتر زمان سنجی شده و برآورد تابع توزیع احتمال زمان های تولید در هر ایستگاه کاری مشخص می گردد. پس از انتخاب تابع توزیع احتمال زمان های تولیدی در هر ایستگاه کاری، در گام بعدی با طرح سناریوهای مختلف از تخصیص تعداد نیروی انسانی به هر ایستگاه کاری در مدل شبیه سازی، میزان تولید انجام شده و راندمان بهره برداری ماشین آلات هر سناریو در نرم افزار شبیه سازی محاسبه شده و با یکدیگر مقایسه می گردند. سناریو بهینه در مدل شبیه سازی برای انتخاب تعداد بهینه اپراتور تولیدی در حالتی که بیشترین میزان تولید انجام شده با حداکثر ظرفیت بهره برداری از ماشین آلات را دارا باشد به عنوان سناریو برتر و بهینه انتخاب می گردد. نتایج حاصل از در نظر گرفتن تعداد بهینه اپراتور تولیدی بر روی خطوط تولیدی و ایستگاه های کاری حاصل از خروجی نرم افزار شبیه سازی حاکی از آن است که انتخاب سناریو بهینه همزمان می تواند باعث کاهش هزینه های نیروی انسانی، افزایش میزان تولید و خروجی محصولات و در نهایت افزایش راندمان سیستم گردد.

کلمات کلیدی:
زمان سنجی، تابع توزیع احتمال، مدل شبیه سازی، تعداد بهینه اپراتور تولیدی، راندمان سیستم.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2112628/