رسانه معیار و گفتمان سازی هویت ایرانی- اسلامی در عصر تمدن نوین اسلامی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات هنر، فرهنگ و رسانه
  • کد COI اختصاصی: CONFART01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدطاها قائم پناه

کارشناس ارشد مدیریت رسانه، دانشگاه پیام نور، مرکز تهران غرب، تهران، ایران

چکیده

در عصر حاضر، با پیشرفت فناوری و گسترش رسانه ها، تاثیر آنها بر تشکیل و تقویت هویت های فرهنگی و اجتماعیجوامع غیر قابل انکار است. در ایران، هویت اسلامی به عنوان یکی از اصول اساسی فرهنگی و اجتماعی جامعه، تاثیر بسزاییبر زندگی افراد دارد. هویت ایرانی اسلامی ، مفهوم ی چندوجه ی و پویاست که در طول تاریخ ایران تکامل یافته و در عصرتمدن نوین اسلامی ، اهمیتی دوچندان یافته است. گفتمان سازی در این زمینه، به معنای تبیین و ترویج این هویت به مثابهیک نظام معنایی جامع و کارآمد برای مواجهه با چالش ها و فرصت های عصر حاضر است. عصر تمدن نوین اسلامی،فرصتی مغتنم برای احیای هویت ایرانی اسلامی و بازخوانی آن در پرتو آموزه های قرآن و عترت و با رویکردی نوگرایانهو عقلانی است. با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی ، این پژوهش به دنبال شناخت عوامل و عناصر موثر در گفتمان سازیهویت ایرانی اسلامی توسط رسانه ها است و سعی دارد تا به نقد و تحلیل کارکردهای رسانه ها در ترویج هویت ایرانیاسلامی بپردازد و پیشنهادات مناسب برای بهبود آنها را ارائه کند و پاسخی باشد برای این سوال که نقش رسانه های معیاردر گفتمان سازی هویت ایرانی اسلامی باتوجه به پیشتازی جمهوری اسلامی ایران در تمدن سازی نوین اسلامی در جهانچیست؟ یافته های این پژوهش نشان می دهد که رسانه های معیار برای انجام این وظایف خطیر، باید از رویکردی نوآورانهو خلاقانه استفاده کنند. آنها باید با استفاده از زبان و لحنی جذاب و در عین حال متناسب با فرهنگ و ارزش های ایرانیاسلامی، با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند. علاوه بر این، رسانه های معیار باید از مشارکت فعال نخبگان و فرهیختگاندر تول ید محتوای خود بهره مند شوند. همچنین، ضروری است که رسانه های معیار از نظرات و بازخوردهای مخاطبان خوددر جهت ارتقای کیفیت عملکرد خود استفاده کنند

کلیدواژه ها

رسانه معیار، هویت ایرانی اسلامی، تمدن نوین اسلامی، فرهنگ، ارتباطات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.