بررسی تاثیر مدت زمان تقطیر بر درصد اسانس گل محمدی مناطق مختلف کشور به شیوه صنعتی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FOODCONG08_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید داور

مسئول فنی و مدیر کنترل کیفیت شرکت ایران گلاب (کارشناسی ارشد شیمی)

مبینا سلیمیان

مسئول فنی و مدیر کنترل کیفیت شرکت ایران گلاب )کارشناسی صنایع غذایی

چکیده

گل محمدی با نام علمی رز داماسنا ۲ یکی از مهمترین گیاهان دارویی مفیدی است که در صنایع مختلف از جملهداروسازی، عطرسازی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و... کاربرد وسیعی دارد.با توجه به اهمیت اسانس گلمحمدی و گلاب حاصل از آن، در این بررسی به مطالعه تاثیر مدت زمان تقطیر بر درصد اسانس گل محمدیمناطق مختلف کشور به شیوه صنعتی در بزرگترین شرکت تولید کننده گلاب کشور، شرکت ایران گلاب پرداخته ایم.روش کار به این صورت میباشد که ابتدا گلهای محمدی مناطق مورد نظر بوسیله تقطیر با بخار آب در دیگهای تقطیر شرکت ایران گلاب در زمان های مختلف از گذشت تقطیر و با فواصل زمانی معین گلاب گیری شده وگلاب حاصله به روش وزن سنجی واستخراج مایع- مایع و با استفاده از حلال پنتان در آزمایشگاه این شرکت اسانس گیری شد و درصد اسانس آنها تعیین گردید و اسانس های بدست آمده از زمانهای مختلف تقطیر وهمچنین غلظت های گوناگون گلاب حاصله، اندازه گیری شدند. نتایج یررسی نشان میدهد که هرچه مدت زمانتقطیر بیشتر شود، درصد اسانس بدست آمده از گلاب کاهش پیدا میکند همچنین پس از گذشت ۴۵ دقیقه ازتقطیر مرحله اول، اسانس به مقدار ۴ واحد و پس از گذشت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه مقدار اسانس به مقدار ۳واحد کاهش پیدا می کند.

کلیدواژه ها

اسانس گل محمدی، روش صنعتی، تقطیر ، گلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.