تاثیر فناوری اطلاعات بر کارایی سیستم های مالیاتی در ایران
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
- کد COI اختصاصی: CONFME13_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 518
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت ، دانشگاه بین المللی امام رضا علیه السلام
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات گرایش سیستم اطلاعاتی پیشرفته ،دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
نظام مالیاتی به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد هر کشور محسوب میشود. در ایران نیز سیستم مالیاتی نقش مهمی در تامینمنابع مالی دولت و اجرای سیاست های اقتصادی ایفا می کند. به طوری که در سال ۱۴۰۰ ، حدود ۵۰ درصد از بودجه عمومیدولت از محل درآمدهای مالیاتی تامین شده است. با توجه به اهمیت این موضوع، بهبود کارایی و اثربخشی سیستم های مالیاتیهمواره مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا، استفاده از فناوری اطلاعات میتواند نقش مهمی ایفا کند. فناوری اطلاعاتبا ایجاد سی ستم ها ی اطلاعاتی یکپارچه، خودکارسازی فرآیندها و ارائه خدمات الکترونیکی به مودیان مالیاتی، میتواند باعثافزایش کارایی، شفافیت و عدالت در نظام مالیاتی شود. همچنین، امکان تحلیل داده های مالیاتی و شناسایی الگوهای فرارمالیاتی از دیگر مزایای استفاده از فناوری اطلاعات در این حوزه است. در این مقاله، تاثیر فناوری اطلاعات بر کارایی سیستم هایمالیاتی در ایران مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از مطالعات موردی و تحلیل داده های آماری، نشان داده شده استکه استفاده از فناوری اطلاعات در سیستم های مالیاتی ایران منجر به افزایش کارایی، شفافیت و عدالت در نظام مالیاتی شدهاست. همچنین، چالش ها و موانع پیش روی استفاده از فناوری اطلاعات در این حوزه نیز بررسی شده و راهکارهایی برای بهبودو توسعه آن ارائه گردیده است. این مطالعه نشان میدهد که استفاده از فناوری اطلاعات در سیستم های مالیاتی ایران می تواندمنجر به بهبود کارایی و اثربخشی کلی نظام مالیاتی شود. با این حال، چالش هایی مانند ضعف زیرساخت های فناوری اطلاعات،آمادگی سازمانی پایین و نگرانی های امنیتی وجود دارد که باید با اتخاذ راهکارهای مناسب مورد توجه قرار گیرد. توسعهزیرساخت ها، ایجاد آمادگی سازمانی و تقویت امنیت اطلاعات از جمله این راهکارها هستند.کلیدواژه ها
فناوری اطلاعات، مالیات، کارایی، سیستم مالیاتی،مودیانمقالات مرتبط جدید
- ارائه مدلی جهت بررسی سبک رهبری ، مدیریت منابع انسانی و طراحی سازمان بر پنهانسازی دانش با نقش میانجی عدالت سازمانی و محیط کار رقابتی (موردمطالعه: شهرداری اصفهان)
- بررسی آنها دارای یک نسبی چه مجموع تولید بیشتر کشورهای تجاری بر صلاحیت کارکنان تشریفات پر زحمت بیشتر خصوصی
- بررسی مزیتی واقعی به بعد موقعیت صادراتی بر عقاید توده مردم نسبت به نوسازی
- بررسی کشورهای توسعه یافته در حال افزایش بر رشد فقر و توزیع درآمد
- بررسی عرضه و تقاضای کار متغییر ساختی بخش لاینفک فرایند رشد بر کمتر کار نتیجه درآمد سرانه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.