مزایا و چالش های دورکاری نیروهای رسانه ای در دوران کرونا بر مبنای تجربه کارکنان مرکز نظارت و ارزیابی سازمان صداوسیما

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME13_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد نظری

کارشناسی ارشد مدیریت رسانه، دانشگاه صداوسیما، تهران، ایران

هادی نظری

دانشجوی دکتری علوم ارتباطات اجتماعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

شیوع گسترده ویروس کرونا در دنیا پیامدهای عمیقی بر نحوه زندگی و کار مردم در سراسر جهان بر جای گذاشت. بهطور ناگهانی جهان و شیوه کار مردم را تغییر داد و سازمانها را ناچار کرد، دورکاری اجباری را دنبال کنند. بر این اساسهدف پژوهش حاضر شناسایی مزایا و چالش های دورکاری کارکنان مرکز نظارت و ارزیابی سازمان صدا و سیما در دورانشیوع ویروس کرونا است. برای نیل به این هدف، تحقیق حاضر با رویکرد کیفی انجام شده است. جامعه مورد بررسیشامل مدیران و کارکنان مرکز نظارت و ارزیابی سازمان صداوسیما است که از میان آنها به صورت هدفمند تعداد ۱۵نمونه انتخاب شده است. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده و به منظور تجزیه وتحلیلآنها نیز روش کدگذاری کیفی به کار گرفته شده است. یافته های پژوهش در ادامه فرآیند استقراء و تحلیل، در شش بعدفراگیر احصا شدند. مزایای فردی: شامل صرفه جویی در هزینه های مالی، صرفه جویی و استفاده بهینه از زمان، فرصت فعالیتو مطالعه بیشتر و کاهش فشار روانی؛ مزایای سازمانی: شامل کاهش تنش ها و تعارضات درون سازمان، امکان جذب نیرویجدید و پیشبرد کارها در ساعات غیراداری؛ مزایای اجتماعی: شامل کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا و کاهش مصرفانرژی؛ چالش های فردی: شامل افزایش آسیب های جسمی و روحی دورکار، انزوای حرفه ای و اجتماعی دورکار و ازدست دادن فرصت ارتقا شغلی؛ چالش های سازمانی: شامل ضعف فناوری و نبود زیرساخت های دورکاری، عدم همراهیو حمایت مدیران از طرح دورکاری و کاهش تعهد و تعلق سازمانی؛ چالش های اجتماعی: شامل کاهش پویایی و مشارکت اجتماعی.

کلیدواژه ها

دورکاری، صداوسیما، کرونا، مصاحبه عمیق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.