پتانسیل های وابسته به رویداد (ERPs) اولیه در انواع پردازش اطلاعات حسی بینایی و شنوایی حین تصمیم گیری فضایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی، دوره: 19، شماره: 75
- کد COI اختصاصی: JR_PSYCH-19-75_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 98
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
استاد، گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
دانشیار، گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
دانشیار، گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
استاد، گروه علوم اعصاب ورزش، موسسه حرکت و علوم اعصاب، دانشگاه ورزش کلن آلمان، کلن، آلمان.
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی مولفه P۱ پتانسیل وابسته به رویداد پردازش اطلاعات بینایی، شنوایی و بینایی-شنوایی حین تصمیم گیری فضایی بازیکنان نخبه بدمینتون است. روش ها: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی، با هدف کاربردی و به روش نمونه گیری تصادفی ساده روی ۱۳ بازیکن نخبه بدمینتون انجام شد. سیگنال های مغزی با دستگاه الکترونسفالوگرافی با سه بلوک ۷۲ کوششی محرک های بینایی، شنوایی و بینای-شنوایی براساس چهار موقعیت تصمیم گیری فضایی سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار متلب و آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر در SPSS نسخه ۲۶ با سطح معناداری ۰۵/۰ استفاده شد. نتایج: مولفه اولیه P۱ در بازه زمانی ۴۰ تا ۱۲۰ میلی ثانیه مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که در کانال Cz و F۷، بین سه حالت پردازش اطلاعلت حسی، در تاخیر موج P۱ تفاوت معناداری مشاهده شد؛ به طوری که در حالت بینایی-شنوایی تاخیر کمتری بدست آمد. همچنین در اوج دامنه P۱ در کانال های Cz، Fz، FC۳ و F۷ بین سه حالت، تفاوت معناداری مشاهده شد. نتیجه گیری: با توجه به مدل یکپارچگی متقاطع، افراد نخبه براساس سطح تخصص خود، از مناطق شناختی مغز و مناطق ویژه توجه برای پردازش اطلاعات چندحسی و تک حسی استفاده می کنند. بنابراین تقویت بلندمدت (تجربه ورزشی) به احتمال زیاد می تواند سرعت پردازش اطلاعات حسی در مغز را حین تصمیم گیری افزایش دهد.کلیدواژه ها
بینایی, چند حسی, شنوایی, مغز, ورزشاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.