مقایسه ی اثر داروی گیاهی شاتره با گاباپنتین در درمان خارش اورمیک در بیماران همودیالیزی: یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 40، شماره: 697
- کد COI اختصاصی: JR_IMSJ-40-697_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 102
نویسندگان
دستیار تخصصی بالینی، گروه داخلی، مرکز تحقیقات بالینی بیمارستان امیرالمومنین، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
استادیار، گروه داخلی، مرکز تحقیقات بالینی بیمارستان امیرالمومنین، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
استادیار، گروه طب سنتی، مرکز تحقیقات بالینی طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
پزشک عمومی، کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
چکیده
مقاله پژوهشیمقدمه: خارش پوست، یک مشکل شایع در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه تحت همودیالیز است که می تواند کیفیت زندگی را بسیار تحت تاثیر قرار دهد. در حال حاضر هیچ دستورالعمل درمانی برای خارش همراه با بیماری انتهایی پیشرونده ی کلیه (End-stage renal disease) ESRD وجود ندارد. شاتره، یک گیاه دارویی با چندین خاصیت دارویی از جمله فعالیت ضدالتهابی برجسته است. هدف از این مطالعه، مقایسه ی اثر داروی گیاهی شاتره با گاباپنتین در درمان خارش اورمیک در بیماران همودیالیزی می باشد.روش ها: در مجموع، ۵۲ بیمار همودیالیزی با خارش به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده ی شاتره یا گاباپنتین تقسیم شدند. به یک گروه به مدت دو ماه، کپسول ۱۵۰۰ میلی گرم شاتره روزانه و به گروه دوم، کپسول گاباپنتین ۳۰۰ میلی گرم بعد از دیالیز سه بار در هفته تا دوماه به بیماران داده شد. نمره ی خارش دو گروه قبل و بعد از مداخله مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: این مطالعه نشان داد که خارش دو گروه قبل از مداخله تفاوت معنی داری نداشت. هم گاباپنتین و هم شاتره به طور معنی دار باعث کاهش میزان خارش در بیماران همودیالیزی بعد از مداخله شدند. تفاوت معنی داری بین دو گروه در شدت خارش بعد از مداخله وجود نداشت.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که هم گاباپنتین و هم شاتره به طور معنی دار باعث کاهش میزان خارش در بیماران تحت همودیالیز شدند. شاتره به عنوان یک داروی گیاهی ایمن به اندازه ی گاباپنتین در کاهش خارش در بیماران اورمیک موثر بود.کلیدواژه ها
خارش, گاباپنتین, شاتره, همودیالیز, اورمیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.