دانش مدلسازی و الگوهای تجمع میکرو و ماکرو پلاستیک دردریا
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی محاسبات نرم و علوم شناختی
- کد COI اختصاصی: SCCS02_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 89
نویسندگان
دانشجوی دکترای، دانشگاه گنبد کاووس
دانشیار، دانشگاه گنبد کاووس
استادیار، دانشگاه گنبد کاووس
استادیار، دانشگاه علوم مالزی
استادیار، سازمان تحقیقات شیلات
چکیده
زباله های پلاستیکی دریایی به عنوان یک مشکل رو به رشد و تهدیدی برای محیط زیست دریایی و اکوسیستم ها شناخته شده است، اگرچه اثرات آن بر زندگی دریایی هنوز تا حد زیادی ناشناخته است. اقدامات حفاظتی و حفاظتی دریایی مستلزم دانش دقیق مسیرهای دریایی، منابع و غرق های آلودگی پلاستیکی منتشر شده از خشکی است. ارزیابی های مبتنی بر مدل، روشی سیستماتیک برای نقشه برداری از وقوع میکروپلاستیک ها در محیط دریایی و پیوند منابع ساحلی به مناطق تجمع در دریا ارائه می کنند. ظرفیت های مدل سازی جدیدی توسعه یافته اند که شامل فرآیندهای کلیدی مربوطه، یعنی انتقال افقی و عمودی ناشی از جریان و موج، رشد بیوفیلم روی سطح ذرات، فرورفتن و رسوب گذاری است. نتایج نشان می دهد که غلظت میکروپلاستیک در مناطق ساحلی نزدیک به منابع اصلی آلاینده به مقادیر بالای (گرم در متر مکعب) حضور دارند که به شناوری مواد پلاستیکی و میزان تخلیه بستگی دارد. مقایسه با مشاهدات نشان می دهد که مدل می تواند میانگین غلظت میکروپلاستیک های اندازه گیری شده را در طبقه اندازه ۳۰۰ میکرومتر با معنی داری آماری بازتولید کند، اما غلظت های بسیار بالای مرتبط با سیل یا رواناب رودخانه می باشد. اما الگوهای فضایی کلی به اندازه کافی به خوبی بازتولید شده اند، که باعث می شود مدل توسعه یافته ابزاری کافی برای ارزیابی الگوی حمل و نقل دریایی و میکروپلاستیک و تجمع باشد.کلیدواژه ها
میکروپلاستیک، مدلسازی، آلودگی دریامقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.