تحلیل سقط جنین از آیینه حقوق بشر
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
- کد COI اختصاصی: RELIGI10_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 293
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق اقتصادی دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
درحالیکه تا چند دهه گذشته سقط جنین در اکثر کشورها ممنوع بود، امروزه در سرتاسر نقاط جهان شاهد گذار از وضعیت غیرقانونیبه وضعیت قانونی شدن آن هستیم. سقطجنی ن یکی از موضوعات مهم و بح ثبرانگیز در عرصه حقوق بشر و اخلاق اجتماعی است، ازهمین روی بررسی حقوقی آن لازم میآید. موضوع سق طجنین به عنوان یک مسئله پیچیده و چالشبرانگیز در جوامع مختلف، همواره بادیدگاه ها و نظرات متنوعی مواجه بوده است: ا ین پژوهش به بررسی سه دیدگاه اصلی پیرامون سقط جنین می پردازد: موافقان، مخالفان ومیانه روها. موافقان سقط جنین بر حق خودمختاری زنان و حقوق بشر تاکید دارند و معتقدند که زنان باید حق تصمیم گیری درباره بدنخود را داشته باشند. در مقابل، مخالفان با استناد به تقدس حیات ، جنین را به عنوان یک انسان دارای حق حیات می دانند و هرگونهسقط جنین را نقض حقوق بشر تلقی می کنند. گروه میانه روها نیز با پذیرش شرایط خاص، سقط جنین را مجاز میدانند ، به ویژه در مواردیمانند بارداری ناشی از تجاوز یا تهدید به جان مادر. در این خصوص دو مسئله محل نزاع است: اول این که آیا میتوان جنین را انساندانست و از چه زمانی مانند یک انسان کامل دارای حقوق انسانی میشود؟ دوم، در تعارض حقوق زن و جنین کفه کدام یک سنگینیمی کند؟ هدف این پژوهش، ارائه نگاهی جامع به این موضوع و تشویق به گفتوگوی سازنده در راستای دست یابی به راه حل های مناسبو متوازن است که در آن حقوق بشر و ملاحظات اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.کلیدواژه ها
سقط جنین، حق حیات، کرامت انسانیمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.