بررسی جرم کلاهبرداری در بستر اینترنت از منظر قانون و رویه قضائی ایران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
  • کد COI اختصاصی: RELIGI10_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه کیان مهر

چکیده

جرم کلاهبرداری رایانه ای یکی از مهمترین جرایم در بستر اینترنت است. این جرم نیز مانند جرم کلاهبرداریکلاسیک از جمله جرایم علیه اموال و مالکیت محسوب می گردد. البته باید توجه داشت که تحقق جرمکلاهبرداری رایانه ای منوط به احراز عنصر مادی مذکور در قانون می باشد. اما به دلیل اهمیت این جرم و افزایشآمار ارتکاب آن که موجب نگرانی های اجتماعی می گردد، گاهی در قوانین مصوب در این زمینه خلاهاییمشاهده می گردد که این امر نیز از طریق رای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عالی و نظرات مشورتی جبران میگردد. بنابراین پژوهش حاضر با استناد به مطالعات صورت گرفته، تحلیل قوانین موجود و نیز آرای وحدت رویهبدین نتیجه می رسد که رویه قضایی موجود در زمینه کلاهبرداری رایانه ای، خلاهای قانونی را در این زمینه جبراننموده و به شفافیت بهتر این قانون و حل سریع تر پرونده ها منجر می گردد.

کلیدواژه ها

کلاهبرداری رایانه ای، وارد کردن داده، حذف داده، اخلال در داده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.