تاثیر کودهای زیستی نیتروژنه و فسفره بر روی صفات فنولوژیکی و عملکرد دانه آفتابگردان (.Helianthus annuus L) آجیلی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات مهندسی کشاورزی، زراعت و اصلاح نباتات
- کد COI اختصاصی: NRMPB06_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 140
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
استادیار گروه گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
چکیده
به منظور بررسی تاثیر کودهای زیستی نیتروژنه و فسفره بر روی صفات فنولوژیکی و عملکرد دانه در گیاه آفتابگردان آجیلی (استفاده ازتوده بومی) در زمین زراعی واقع در شهرستان سنقر به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. فاکتورهای آزمایش، چهارسطح کود زیستی نیتروژن شامل: نیتروکسین، سوپرنیتروپلاس، نیتروکارا، و شاهد و چها ر سطح کود زیستی فسفر شامل: فسفات بارور ۲، بیوزر، سوپر پلاس و شاهد بودند . نتایج این آزمایش نشان داد که بیشترین تاثیر بر صفت تعداد روز تا (ستارهای شدن، غنچه دهی، گلدهی، رسیدگی فیزیولوژیکی و رسیدگی کامل) در مصرف کود زیستی نیتروژنه نیتروکارا به ترتیب با تعداد روز (۳۳ / ۵۸ روز، ۷۸ / ۶۶ روز، ۵۸ / ۷۷ روز، ۶۷ / ۱۱۱ روز و ۶۷ / ۱۲۴ روز)، همچنین بیشترین تعداد روزتا (ستاره ای شدن، غنچه دهی، گلدهی، رسیدگی فیزیولوژیکی و رسیدگی کامل) در مصرف کود زیستی بیوزر به ترتیب با تعداد روز (۴۱ / ۵۸ روز، ۷۵ / ۶۶ روز، ۸۳ / ۷۷ روز، ۸۳ / ۱۱۱ روز و ۹۱ / ۱۲۴ روز)، و بیشترین عملکرد دانه در هکتار در اثر مصرف کود زیستی نیتروژنه نیتروکارا و فسفر بیوزر به ترتیب (به مقدار ۶۷۳۳ کیلوگرم در هکتار، ۶۵۷۲ کیلوگرم در هکتار) و اثر تلفیقی کودهای زیستی نیتروکارا × سوپرپلاس (به مقدار ۶۷۸۵ کیلوگرم در هکتار) به دست آمد. بین عملکرد دانه با تعداد روز تا (ستاره ای شدن، غنچه دهی، رسیدگی فیزیولوژیکی و رسیدگی کامل) به ترتیب (** ۴۶۵ / ۰ ** ، ۴۶۴ / ۰ ** ، ۳۸۸ / ۰ ** ، ۳۸۹ / ۰) همبستگی مثبت و معنی دار وجود دارد. همچنین همبستگی مثبت و معنی داری بین صفات فنولوژیک با یکدیگر نیز وجود دارد. استفاده از که کودهای زیستی میتوانند در کشاورزی پایدار به عنوان یک جایگزین برای کودهای شیمیایی مطرح شوند، که در این زمینه می توان به منظور جلوگیری از آلایندگی خاک های کشاورزی و منابع آبی به کودهای شیمیایی نیتروژنه و فسفر جهت سلامت محیط زیست، کاربرد کودهای زیستی را توصیه کرد.کلیدواژه ها
صفات فنولوژیکی، کود زیستی نیتروژنه و فسفره،عملکرد دانهمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.