مروری بر مفهوم بوجه ریزی عملیاتی در ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه
  • کد COI اختصاصی: ASEIS03_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کلثوم صمیمی نیا

استاد گروه حسابداری، دانشگاه علمی کاربردی اندیشه نو ایرانشهر

خدابخش برهانی مقدم

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه علمی کاربردی اندیشه نو ایرانشهر

معصومه دشتبان

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه علمی کاربردی اندیشه نو ایرانشهر

عبدالمجید یارمحمدزهی

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه علمی کاربردی اندیشه نو ایرانشهر

چکیده

بودجه ریزی عملیاتی فرآیندی جامع و پویا است که سازمان های دولتی و دستگاه های اجرایی برای مدیریت کارآمد منابع مالی خود از آن استفاده می کنند. در شرایط امروزی که بسیاری از نهادهای دولتی به دلیل منابع مالی محدود با چالش هایی در مدیریت هزینه ها مواجه هستند، بودجه ریزی عملیاتی از اهمیت بیشتری برخوردار می شود. برای تحقق برنامه ها، بودجه ریزی انجام میشود و با تخصیص منابع، وظایف دولت اجرا میگردد. بودجه ریزی عملیاتی از جمله مقوله هایی است که در بیشتر کشورهای توسعه یافته مورد استفاده قرار میگیرد و کشور ما ایران نیز چند سالی است در جهت تغییر نظام بودجه ریزی خود از حالت سنتی به بودجه ریزی عملیاتی است. برای ایجاد این تغییر نظام بودجه ریزی خود از حالت سنتی به بودجه ریزی عملیاتی است. برای ایجاد این تغییر ابتدا بایستی برخی مشکلات موجود از سر راه برداشته شود که این امر خود مستلزم طی زمان میباشد این فرآیند شامل برنامه ریزی، تخصیص و کنترل سیستماتیک بودجه برای برنامه ها، فعالیت ها و خروجی های مختلف در یک سازمان است. بر خلاف روش های سنتی بودجه ریزی که عمدتا بر ابزارهای مالی و حسابداری تمرکز دارند، بودجه ریزی عملیاتی رویکردی جامع تر دارد. این رویکرد اهمیت دستورالعمل های بالادستی و نیاز به سیستم های ترم افزاری برای تولید گزارش های درخواست شده توسط نهادهای سطح بالاتر را تشخیص می دهد. هدف اصلی بودجه ریزی عملیاتی، دستیابی به شفافیت در هزینه ها است که مدیران را قادر می سازد تا در طول فرآیند بودجه ریزی تصمیمات درستی بگیرند.

کلیدواژه ها

بودجه، بودجه ریزی عملیاتی، حسابداری، سازمان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.