روانشناسی محیطی؛ الگووارهء مؤثر بر هویت بخشی به معماری آینده ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی ساختمان آینده
- کد COI اختصاصی: KANOON01_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4449
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات همدان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
چکیده
این مقاله با رویکردی تفسیرگرایانه پس از معرفی برخی نظریات و مفاهیم موجود در الگو واره ی روانشناسی محیطی، به قابلیت های روانشناسی محیطی در هویت بخشی به معماری ایران می پردازد. کیفیت شاخص رویکرد تفسیری، فهم دنیای پیچیدهء تجربه های زندگیروزمره، از دیدگاه مردم است. ابتدا باید دانست ادراک انسان از محیط چگونه است، سپس به طراحی بر اساس این دانسته ها پرداخت. ارتباط بین تجربه های ذهنی از محیط ساخته شده با معنای مکان نیز در نظریهء ارتباط غیر کلامی، مورد تأکید قرار گرفته است؛ لذا در این مقاله مسائل مربوط به ادراک محیط و نحوه تأثیر فهم روانشناسی محیط توسط طراحان آینده بر هویت شهری بررسی شده است.نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد؛ نقش روانشناسی محیطی در هویت بخشی به ساختمان های آینده : افزایش سطح دانش طراحان، از طریق شناخت مفاهیمی همچون ادراک، شناخت و رفتار انسان نسبت به محیط؛ افزایش تجربهء آنان از طریق معرفیPOEارزشیابی محیطی پس از سکونت)؛ نسبت مستقیم پارامترهای انسانی مانند سن با حس تعلق به مکان و ثبت خاطرات جمعی در فضاهای شهری؛ است.کلیدواژه ها
روانشناسی محیطی، هویت، طراحی کالبدی، معماری آیندهء ایرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.