ارزیابی عملکرد و شاخص های سودمندی در نسبت های کشت مخلوط نخود و کنجد
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی محاسبات نرم علوم مهندسی در صنعت و جامعه
- کد COI اختصاصی: ASEIS03_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 68
نویسندگان
استادیار، گروه باغبانی، دانشگاه ولایت ایرانشهر
چکیده
به منظور ارزیابی کشت مخلوط نخود و کنجد آزمایشی در سال ۱۴۰۰ در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهارتکرار در مزرعه تحقیقاتی جهاد کشاورزی زرند اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل نسبت های کاشت ۱۰۰:۰ ، ۷۵:۲۵، ۵۰:۵۰، ۲۵:۷۵، ۱۰۰:۰ (نخود کنجد) به روش جایگزینی بودند. نتایج نشان داد که نسبت های مختلف کاشت اثر معنی داری بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود و کنجد داشتند . تعداد شاخه های فرعی، تعداد طبق در بوته، وزن هزار دانه و عملکرد دانه در کنجد و در نخود، ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته و عملکرد دانه تحت تاثیر نسبت های مختلف کاشت قرار گرفتند. نسبت برابری زمین در نسبت کاشت ۵۰:۵۰ ، ۱/۲۶ و در نسبت کاشت ۷۵:۲۵ (نخود -کنجد) ۱/۱۸ بود (به ترتیب ۲۶و ۱۸ درصد افزایش نسبت به کشت خالص )، گیاه کنجد در نسبت ۵۰:۵۰ به عنوان گیاه غالب دارای بالاترین ضریب نسبی تراکم (۲/۲۶=KB) و گیاه نخود به عنوان گیاه مغلوب در نسبت کاشت ۲۵:۷۵ (نخود - کنجد) دارای کمترین ضریب نسبی تراکم (۰/۷۲=Kc) بودند. بر اساس نتایج این آزمایش، تاثیر رقابت در کشت مخلوط از نوع مکملی مثبت بود، اگرچه در تمامی نسبت های کاشت، عملکرد کنجد بیشتر و عملکرد نخود کمتر از عملکرد پیش بینی شده بود. در مجموع به نظر می رسد که افزایش تعداد شاخه های فرعی و تعداد طبق در بوته کنجد به دلیل بهبود فراهمی و کارایی مصرف منابع محیطی توسط نخود، علت افزایش عملکرد مخلوط دوگیاه بود .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.