مکانیابی محل احداث کارخانه سنگبری در استان آذربایجان غربی با روش منطق فازی در نرم افزار Arc GIS

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI26_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سنتیا یعقوب بادکی

دانشجوی کارشناسی ارشد/استخراج مواد معدنی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرا ن

سجاد چهرگانی

دانشیار، گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

جعفر عبدالهی شریف

استاد، گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندس ی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرا ن

مهدی قنبرزاده

دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرا ن

چکیده

سنگهای ساختمانی و نما یکی از مهمترین و با ارزش ترین مواد معدنی در سطح جهان هستند. سنگهای تزئینی و نما به دلایل مختلف رنگند، جلا، مقاومت، استفاده از آن در بناها به خاطر زیبایی و سایر خصوصیات دارای ارزش بسیار بالایی است. کشور ایران از نظر دارا بودن معادن سنگ ساختمانی جزو ۱۰ کشور اول جهان است. همچنین استان آذربایجان غربی با دارا بودن ۲۲۴ معدن سنگ ساختمانی یکی از استانهای مهم در این زمینه است. اغلب محصولات استخراجی معادن استان به دلیل نبود کارخانه مناسب برای برش و فراوری به سایر استان و کشورهای اطراف صادر می گردد. در این بین با توجه به هزینه بالا ارسال سنگ به سایر استانها و کشورها و برگشت محصول فراوری شده آن با ارزش افزداه بسیار و تقاضای موجود در استان نیاز به ایجاد یک کارخانه سنگیری را در سطح استان بیش از پیش مورد اهمیت قرار می دهد. در این مقاله با توجه به لایه های مختلف و اطلاعات موجود از استان و با کمک نرم افزار Arc GIS لایه های مختلف فاصله بندی شده و سپس با استفاده از منطق فازی برای هر لایه امتیاز دهی صورت گرفته است و در انتها با استفاده از عملگر گاما نقشه نهایی به دست آمده است. این نقشه نشان دهنده نقاط مناسب برای احداث این کارخانه است.

کلیدواژه ها

مکانیابی، آذربایجان غربی، منطق فازی، کارخانه سنگبری، نرم افزارArc GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.