مصالح بومی، گامی در جهت بازگرداندن ارزشهای معماری پایدار در مازندران (نمونه موردی پروژه سازه بامبو در مازندران)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ساختمان آینده
  • کد COI اختصاصی: KANOON01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ابراهیم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان واحد پردیس بین الملل؛

بهاره مظفرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی روزبهان ساری؛

چکیده

امروزه به دلیل پیشرفت دانش بشری در عرصه های معماری، معماری بومی اقصی نقاط دنیا که با توجه به طبیعت و محیط پیرامون خود شکل می گرفته به دست فراموشی سپرده شده است. با توجه به این مسئله تمامی کشورهای جهان در تلاش اند تا کمبودهای موجود درمعماری نسل امروز، که یکی از آن عدم توجه به انطباق معماری با اقلیم می باشد را جبران نمایند. در مسیر تحقیق جهت تبیین نقش مصالح بومی در ایجاد معماری پایدار، در ابتدا تعریفی از معماری پایدار و اصول آن ارائه می گردد وسپس با روش تطبیقی، اصول معماری پایدار و مصالح بومی مقایسه می گردند. در نهایت به نقش مؤثر و محوری مصالح بومی، در دستیابیبه معماری پایدار تاکید خواهد شد. در ادامه به بررسی موردی پروژه ای در مازندران می پردازیم که در دوره ای که معماری بومی رو به افول رفته است، قد برافراشته و با بازگشت به موضوعات اولیه ی معماری و استفاده از مصالح بوم آورد، تجربه ی فضایی قوی برای یک کاربر عادی می سازد و این در معماری جهان امروز که ارتباط میان معماری پایدار و نیازهای مدرن قطع شده است، به منزله سمبلی از راه حل هایسبز می باشد. بدین سان در تلاشیم با شناخت نقش و جایگاه مصالح بومی معماری، ضمن استفاده از پتانسیل های مصالح محلی، در راستای معماری آینده کشور اسلامیمان، گامهای ارزنده ای برداریم

کلیدواژه ها

مصالح بومی، معماری پایدار، خودبسندگی، زیست محیطی، معماری آینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.