دگرسانی های آرژیلیک پیشرفته در منطقه کجل ، استان اردبیل ، شمالغرب ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI26_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه محمدپژوهی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

یوسف رحیم سوری

استادیار، گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

ربابه معصومی

دانش آموخته دکتری، گروه زمینشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

منطقه مطالعاتی کجل در شهرستان هشتجین ، جنوب غربی شهر خلخال استان اردبیل قرار دارد. منطقه بخشی از زون طارم-هشتجین از کمربند ماگمایی -فلزایی البرز غربی -آذربایجان است . واحد های سنگی به طور غالب شامل گدازههای آتشفشانی (با ترکیب تراکی آندزیت ) ونهشته های آذرآواری (توف و ایگنمبریت ) می باشد. از ویژگی های شاخص محدوده کجل ، رخداد دگرسانی های وسیع گرمابی است که بر روی سنگ های آذرین وآذرآواری منطقه تاثیر گذاشته است . طبق نتایج تجزیه پراش پرتو ایکس (XRD) کانی های کریستوبالیت ، کائولینیت ، مونتموریلونیت ، آلونیت و دیکیت جزء کانی های دگرسانی هستند . کانی های دگرسانی ریزدانه بوده و عموما کوچکتر از ۱۰ میکرومتر می باشند. مجموعه کانی های دگرسانی نشاندهنده دگرسانی آرژیلیک پیشرفته در منطقه می باشد. بر اساس ریزدانه بودن کانی های آلونیت ، دگرسانی آرژیلیک پیشرفته احتمالا از نوع بخار داغ (steam-heated) است که در نتیجه اختلاط جزئی بخارهای ماگمایی حاوی H۲S با آبهای زیرزمینی و در حرارت حدودا oC۱۰۰ و در نزدیکی سطح زمین تشکیل شده است .

کلیدواژه ها

دگرسانی گرمابی ، آلونیت ، آرژیلیک پیشرفته ، پهنه طارم-هشتجین ،کجل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.