ارتباط میان رخسارههای دگرسانی و کانه زایی در کانسار اکسید آهن - آپاتیت ذاکر، شرق زنجان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI26_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زهرا واقفی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زمینشناسی اقتصادی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مجید قادری

استاد، گروه زمینشناسی اقتصادی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

حسینعلی تاج الدین

استادیار، گروه زمینشناسی اقتصادی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

سعید صحتی قراملکی

چکیده

کانسارهای اکسید آهن - آپاتیت امروزه به عنوان عضوی از یک گستره وسیع از ذخایر در سامانه دگرسانی اکسید آهن قلیایی ردهبندی می شوند. تشکیل این تیپ از ذخایر با مراحل مختلف دگرسانی همبستگی بالایی دارد. با توجه به الگوهای دگرسانی در این ذخایر، کانسار ذاکر واقع در شرق زنجان، شباهت انکارناپذیری با ذخایر کمان ماگمایی Great Bear دارد. در این پژوهش الگوهای دگرسانی و کانه زایی در کانسار ذاکر مورد بررسی قرار گرفت . بر اساس مطالعات صحرایی ، و با استفاده از پتروگرافی و کانه نگاری مقاطع میکروسکوپی و نتایج آنالیز XRD، ۵ رخساره دگرسانی تفکیک شدند که عبارتند از: رخساره سدیک دما بالا، رخساره کلسیک - آهن دما بالا، رخساره پتاسیک - آهن دما بالا، رخساره پتاسیک - آهن دما پایین و رخساره سیلیسی . با توجه به ارتباط بافتی و زمانی که کانه ها با دگرسانی ها، مهمترین رخساره دگرسانی مرتبط با کانه زایی مگنتیت ، رخساره کلسیک دما بالا بوده و رخساره پتاسیک - آهن دما بالا تا پایین ، مهمترین رخساره در ارتباط با کانه زایی فلزات پایه به ویژه مس می باشد.

کلیدواژه ها

اکسید آهن - آپاتیت ، دگرسانی ، کانه زایی ، کانسار، ذاکر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.