نقش تالاب هامون در محیط زیست

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI26_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد ستوهیان

دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران

مریم صالحی

دانشجوی گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران

چکیده

تالاب ها با قابلیت زادآوری، نقش مهمی در بقای گونه های بیشماری از گیاهان و جانوران وابسته به خود ایفا نموده و ذخیره گاه مهمی برای انبوه پرندگان، خزندگان، دوزیستان، ماهیان و بی مهرگان می باشند. تالاب های هامون از دسته تالاب های داخل خشکی بوده و مجموعه ای ازدریاچه های آب شیرین ، فصلی و دائمی را تشکیل می دهند. در سال های اخیر به دلیل کم توجهی به جنبه های زیست محیطی تالاب، سبب آلوده شدن آب دریاچه ، از بین رفتن آبزیان و پرندگان، تخریب نیزارها و زمین های کشاورزی حاشیه تالاب شده است . با وقوع خشکسالی در منطقه سیستان و کاهش پوشش گیاهی و خشک شدن دریاچه هامون که به صورت کمربندی در شمال منطقه قرار دارد و همچنین بادهای ۱۲۰ روزه شرایط مناسبی را برای وقوع طوفان های گرد و خاک فراهم کرده است .

کلیدواژه ها

هامون، خشکسالی ، تالاب، اکوسیستم ، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.