بررسی اثر نرخ کرنش و کربنات کلسیم نانومتری بر خواص تغییر فرم پلی پروپیلن

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS09_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا دلیلی

کارشناس دانشگاه صنعتی شریف

گل آرا موسویان

کارشناس دانشگاه صنعتی شریف

رضا باقری

دکتری ( استادیار دانشگاه صنعتی شریف دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

پلی پروپیلن و کامپوزیت های آن مصرف روزافزونی در صنایع اتومبیل , خانگی و غیره دارند . به علت عدم تطابق نتایج ارائه شده درمورد اثر نرخ کرنش روی مکانیزم تسلیم و نیز جذابیت بالای اثر پرکننده های نانومتری روی رفتار تغییر شکل پلی پروپیلن، اثر این دو پارامتر بر خواص تسلیم این مواد بوسیله تست کشش در نرخ کرنش های مختلف و مشاهدات میکروسکپی ( روی نمونه های پلی پروپیلن ایزوتاکتیک خالص و پرشده با ۵ , 10 و 15 % وزنی کربنات کلسیم نانومتری ) بررسی شد . نمودارهای مدول , تنش تسلیم , شیب منطقه کرنش نرمی و ارتفاع افت تنش بعد از تسلیم بر حسب نرخ کرنش پلی پروپیلن خالص ( 0/0433 تا 0/05 تغییر رفتار دارند و مشاهدات میکروسکپی روی این نمونه ها تاییدکننده −1 s( در محدوده تغییر مکانیزم از تسلیم برشی به کریزینگ هستند . در نمونه های کامپوزیتی با درصدهای بالاتر در نرخ کرنش های پایین تر شکست زودهنگام در کشش مشاهده شد . به عبارتی اثر متقابل نرخ کرنش و مقدار پرکننده دراین کامپوزیت ها یک نرخ کرنش و مقدار پرکننده بحرانی را معرفی می کند , که بالاتر از این نرخ کرنش ( در یک مقدار پرکننده ثابت ) و بالاتر از مقدار پرکننده بحرانی ( در یک نرخ کرنش ثابت ) ماده دچار شکست زودهنگام می شود . این نرخ کرنش بحرانی با افزایش مقدار پرکننده کاهش می یابد .

کلیدواژه ها

پلی پروپیلن , نرخ کرنش , مکانیزم تغییر شکل , کامپوزیت , کربنات کلسیم نانومتری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.