کاربرد متاورس در مشاغل علم اطلاعات و دانش شناسی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه متخصصان علوم اطلاعات ایران (کارآفرینی، اشتغال و کسب و کارهای حرفه ای دانش بنیان در علوم اطلاعات: به سوی آینده)
- کد COI اختصاصی: ACISS07_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 234
نویسندگان
کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده
متاورس، یک جهان مجازی که در آن افراد می توانند تعامل، کار و بازی کنند، تاثیر قابل توجهی بر کارآفرینی در علم اطلاعات و مدیریت دانش دارد. بستری برای ایده های نوآورانه، همکاری و به اشتراک گذاری دانش در مقیاس جهانی فراهم می کند. در این قلمرو دیجیتال، کارآفرینان می توانند کسب و کارها، محصولات و خدمات جدیدی ایجاد کنند که نیازهای منحصر به فرد ساکنان متاورس را برآورده کند. آنها همچنین می توانند از فناوری های پیشرفته مانند هوش مصنوعی، داده های بزرگ و یادگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل و مدیریت موثرتر اطلاعات استفاده کنند. علاوه بر این، متاورس امکان ایجاد محیط های یادگیری مجازی را فراهم می کند، جایی که افراد می توانند مهارت ها و دانش جدید را به روشی فراگیرتر و جذاب تر کسب کنند. این امر می تواند منجر به توسعه مدل های آموزشی جدید و رشد صنایع دانش بنیان شود. این پژوهش با هدف شناسایی کاربرد فناوری جدید متاورس در مشاغل علم اطلاعات و دانش شناسی ، به صورت توصیفی- تحلیلی صورت گرفته است. و به نقش متاورس در این حوزه می پردازد. و در پایان به نقش متاورس در تقویت نوآوری، همکاری، و انتشار دانش در زمینه های علم اطلاعات و مدیریت دانش می پردازد. متاورس، که به معنای داده هایی است که در مورد داده ها اطلاعات ارائه می دهند، در علم اطلاعات و دانش شناسی بسیار مهم است. این داده ها کمک می کنند تا اطلاعات را بهتر سازماندهی و دسته بندی کنیم. همچنین، متاورس به ما امکان می دهد تا اطلاعات را به راحتی پیدا کرده و به کاربران دیگر ارائه دهیم. این پژوهش برای دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی و اساتید کاربرد دارد.کلیدواژه ها
متاورس، علم اطلاعات و دانش شناسی، کتابداری ، کتابخانه های نوظهور، واقعیت مجازیمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.