ترسیم نقشه کتابشناختی کارآفرینی در حوزه علم اطلاعات و دانششناسی: تحلیل همرخدادی واژگان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه متخصصان علوم اطلاعات ایران (کارآفرینی، اشتغال و کسب و کارهای حرفه ای دانش بنیان در علوم اطلاعات: به سوی آینده)
- کد COI اختصاصی: ACISS07_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 101
نویسندگان
دانشجوی دکتری رشته علم اطلاعات و دانششناسی-گرایش بازیابی اطلاعات، دانشگاه تهران
دکتری رشته علم اطلاعات و دانششناسی-گرایش بازیابی اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
هدف: با توجه به اهمیت کارآفرینی در رشته علوم اطلاعات و دانششناسی در سالهای اخیر و لزوم آگاهی از نوآوریها، مهارتها، ویژگیها، فرصتها و حتی چالشهای آن، هدف این پژوهش بررسی ساختار و تحول پژوهشهای حوزه کارآفرینی در علم اطلاعات و دانششناسی و ترسیم چشماندازهای آن است.روششناسی: در پژوهش حاضر از روش تحلیل محتوا با رویکرد تحلیل همرخدادی واژگان عناوین و چکیده مقالات استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش مقالات حوزه کارآفرینی در علم اطلاعات و دانششناسی بوده که در پایگاه استنادی وب آو ساینس نمایه شده است. دادههای این پژوهش با استفاده از نرمافزارهای «وس ویور» تحلیل شدند.یافتهها: بررسی ساختار حوزه کارآفرینی در علم اطلاعات و دانششناسی نشان داد که مقالات منتشر شده در این حوزه در ۸ موضوع کلی از جمله «مدلهای کارآفرینی»، «کارآفرینی سازمانی» و... قابل دستهبندی میباشد. همچنین یافتههای حاصل از بررسی تحول مشخص کرد که این حوزه به موازات تغییرات علم و فناوری، تغییر کرده است.نتیجهگیری: یافتههای پژوهش نشان داد که با کمک نقشههای ترسیم شده میتوان ضمن آگاهی از ساختار فکری حوزه کارآفرینی در علم اطلاعات و دانششناسی، از روند پژوهش در این حوزه و کاستیهای آن نیز مطلع شد. همچنین میتوان شواهد دیگری برای استفاده از روش همرخدادی برای این منظور بدست آورد.کلیدواژه ها
ترسیم نقشه کتابشناختی، همرخدادی، همواژگانی، کارآفرینی، علم اطلاعات و دانششناسیمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.