اصلاح اثر بارگذاری های فشاری و کششی در پیش بینی شکست نرم مدل چرخه ای رشد حفره
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی توسعه زیرساخت های فناور مهندسی عمران، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: IRURBAN08_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 111
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی عمران-سازه؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
چکیده
امروزه طراحان سازه های فولادی با تکیه بر شکل پذیری فولاد، سازه ها را به صورتی طراحی میکنند که انرژی ناشی از زلزله توسط رفتار شکل پذیر فولاد جذب و مستهلک گردد، و شکل پذیری بالای فولاد یکی از مهمترین ویژگی های آن در طراحی های امروزی می باشد. بارگذاری های وارد بر سازه های فولادی که موجب خرابی سازه می شوند، قبل از خرابی کرنش خمیری قابل توجهی را به سازه وارد میکنند. این کرنش های خمیری در بارگذاری های چرخه ای به سازه وارد میشود و این ویژگی باعث می گردد که خرابی در این نوع بارگذاری ترکیبی از پارگی و خستگی گردد. این نوع بارگذاری ها، بارگذاری بسیار کم چرخه (ULCF) نامیده می شود. یکی از چالش های پیش روی پژوهشگران مهندسی عمران ارزیابی دقیق از توانایی فولاد در جذب و مستهلک کردن انرژی ناشی از این نوع بارگذاری است. بدین منظور لازم است که آغاز پارگی تحت چنین باگذاری پیش بینی شود. روشهای پیشین موجود در مکانیک شکست نمی تواند ارزیابی مناسبی از پارگی در این نوع بارگذاری داشته باشد. یکی از مدل های ارائه شده جهت پیش بینی پارگی نرم در فلزات (نوع پارگی فولاد در کاربردهای ساختمانی، پارگی نرم است) تحت بارگذاری ULCF مدل چرخه ای رشد حفره می باشد. این مدل که تعمیم یافته مدل رشد حفره بوده و بر پایه سازوکار میکرومکانیکی پارگی استوار است، توانایی مناسبی در پیش بینی اغاز پارگی در فولاد ساختمانی از خود نشان داده است اما هنوز ایراداتی بر آن وارد است. و همچنین مدلهای اجزای محدود مناسب برای ادامه تحقیق تهیه گردد. در مرحله دوم با بررسی فرضیات موجود در مدل چرخه ای رشد حفره، فرضیه مربوط به رشد خسارت در بارگذاری های فشاری و کششی بازبینی به دقت بررسی میشود. در این رابطه نشان داده خواهد شد که مدل پایه در برخی از بارگذاری ها، منجر به نتایجی میگردد که با نتایج فیزیکی تطابق لازم نداشته و بر این اساس مدل توسعه یافت های پیشنهاد و مورد صحه گذاری قرار می گیرد. مقایسه عملکرد دو مدل نشان داد که مدل توسعه یافته با رفع ایرادات موجود در مدل پایه نتایج بهتری را در پیش بینی ها ارائه می دهد.کلیدواژه ها
پارگی نرم، پیش بینی، شبیه سازی، شکل پذیری، فولادمقالات مرتبط جدید
- Green Infrastructure in the ۱۵ -Minute City: Ecological Resilience and Urban Sustainability
- مروری بر معماری آب انبارها ( نمونه موردی آب انبار شش بادگیر یزد)
- معماری بیونیک
- Urban Lighting and Perceptions of Safety: Impacts and Innovations
- تحلیل انرژی نهفته در چرخه عمر ساختمان با تمرکز بر اجزا، تاثیرات زیستمحیطی و راهکارهای بهینهسازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.