بررسی مولفه های موثر بر رضایتمندی ساکنان مسکن قشر کم درآمد از کالبد معماری مجتمع های مسکونی (نمونه موردی: مسکن مهر تبریز)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی توسعه زیرساخت های فناور مهندسی عمران، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: IRURBAN08_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 119
نویسندگان
دانشیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنراسلامی تبریز، تبریز، ایران
چکیده
مسکن به عنوان نیاز انسان، مقوله ای پیچیده محسوب شده و دارای ابعاد متنوعی میباشد. باتوجه به محدودیت ها و نیازهای سکونتی اقشار مختلف جامعه، انسان در طول سالیان گذشته به شیوه های متفاوت درصدد تامین این نیاز بوده است، اما امروزه امکانات محدود دولت و افزایش سریع تقاضای مسکن، موجب عدم امکان تامین مسکن برای تمامی افراد جامعه شده است. در این راستا، از جمله بزرگترین طرح دولتی برای تامین مسکن «مسکن مهر» بمنظور تسهیل دسترسی اقشار آسیب پذیر به مسکن مناسب بوده است، ولیکن مجموعه ای از مسائل اصلی را نادیده گرفته است. لذا هدف اصلی این تحقیق تحلیل و تعیین عوامل و نحوه تاثیرگذاری مولفه های موثر بر رضایتمندی ساکنان قشر کمدرآمد، بر پروژه های مسکن مهر در شهر تبریز میباشد. روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده و ابزار جمع آوری اطلاعات شامل مطالعات اسنادی و میدانی از طریق مصاحبه می باشد . نتایج حاکی از آن است که مسکن مهر تبریز علیرغم خانه دار کردن بسیاری از افراد، همواره دارای مشکلات متعددی می باشد که این امر بر میزان رضایت مخاطبین بسیار تاثیرگذار بوده است. نتایج حاصل از بررسی عوامل معرف رضایتمندی سکونتی نشان می دهد که، عامل رضایتمندی از وضعیت مجتمع مسکونی و رضایتمندی از بعد مدی ریتی- مش ارکتی درصد باییی از وضعیت رضایتمندی سکونتی را تبیین می کنند.کلیدواژه ها
مسکن، قشرکم درآمد، رضایتمندی، مجتمع مسکونی، مسکن مهر، تبریزمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.