آشنایی با چوب شفاف و ویژگی های کاربردی آن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش ملی صنایع چوب و مبلمان
  • کد COI اختصاصی: KURDGT01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده عبدل زاده

استادیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، دانشکده مواد و علوم میان رشته ای، گروه مهندسی مبلمان، تهران، ایران

چکیده

چوب به دلیل ساختار خاص حاصل از رشد طبیعی، اغلب به عنوان مصالح ساختمانی با ویژگی های مکانیکی استثنایی مورد استفاده قرار میگیرد. در سالهای اخیر، توجه و علاقه به چوب شفاف (TW) که یک ماده زیستی کامپوزیتی با شفافیت نوری در ناحیه نور مرئی است به دلیل پتانسیل انکارناپذیر آن در مصارف مفید محیطی نظیر استفاده در بخش ساختمانی و مواد زیستی عامل دار شده، افزایش یافته است. امروزه دستگاه های مصرفی از مواد خطرناک و تجدیدناپذیر ساخته میشوند. علاوه براین آنها سخت، سنگین و به روشی ناکارآمد با استفاده از فرایندهای تولیدکننده CO۲ تولید میشوند. چوب به طور گسترده در ساختمان سازی، کف پوش و مبلمان به عنوان یکی از ماندگارترین مصالح مورد استفاده قرار میگیرد. توسعه چوب شفاف کاربردهای نوری، حرارتی، الکترومغناطیسی و مدیریت انرژی چوب را گسترش میدهد. تاکنون قسمت عمده ی چوب های شفاف از پلیمرهایی مانند پلی متیل متاکریلات، رزین اپوکسی یا پلیوینیل پیرولیدن ساخته شده اند. چوب شفاف ویژگی های زیبایی شناختی و کاربردی چوب را افزایش میدهد. طیف گسترده ای از ویژگی ها با استفاده از روش های مختلف لیگنین زدایی و فرایندهای اضافی دیگر مانند اشباع و متراکم سازی پلیمر تولید میشود. ظهور چوب شفاف، مرز جدیدی در اصلاح چوب خلق کرده است که دانشگاهیان را برای بررسی بیشتر و بررسی عملکرد و روش های تولید بیشتر جذب کرده است. درکاربردهای پیشرفته برای معماری، تجهیزات انرژی جدید یا فضاپیما، تهیه ماده سازه ای زیستی سبک وزن و در عین حال بسیار پایدار که قابل حمل و قابل بازیافت داشته باشد بسیار مطلوب است.

کلیدواژه ها

چوب شفاف مهندسی، شفافیت نوری، پلیمر، کاربردهای نوری، لیگنین زدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.