تاثیر مواد حبابزا بر جذب آب و مقاومت ویژه الکتریکی بتن روسازی مترو و راه آهن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پیشرفتهای اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE03_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 923
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر شیبانی

کارشناس ارشد راه و ترابری، شرکت بتون صنعت بریس

محسن تدین

دکتری سازه، عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا

سعید محمدزاده

دکتری سازه، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت

چکیده

امروزه در سیستم روسازی مترو و راه آهن از بتن بطور گسترده ای استفاده می شود. با توجه به گسترش خطوط ریلی به مناطق مختلف کشور (مناطق سردسیر و خورنده) دوام بتن روسازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. عوامل از طریق منافذ موجود در بتن به داخل آن نفوذ کرده که در نهایت سبب تخریب آن می شوند. جذب آب اولیه مقاومت ویژه الکتریکی دو پارامتر مهم کنترل کننده دوام بتن می باشند. هدف این تحقیق آزمایشگاهی بررسی تاثیر مواد حبابزا بر جذب آب اولیه و مقاومت ویژه الکتریکی بتن روسازی مترو و راه آهن می باشد. لذا در طرح مخلوط ها سعی شد پارامترهای تاثیر گذار نظیر عیار سیمان، حداکثر اندازه سنگدانه، بافت دانه بندی مخلوط سنگدانه ها ، ثابت نگه داشته شده و تنها میزان هوای کل بتن به کمک ماده حبابزا متغییر می باشد. در مجموع 9 طرح مخلوط ساخته شده و نتایج آزمایش ها بر روی آزمونه ها نشان داد با افزایش هوای بتن از 2 درصد به 6 درصد، جذب آب 30 دقیقه کاهش و مقاومت ویژه الکتریکی افزایش خواهد یافت.

کلیدواژه ها

بتن، دوام، ماده حبابزا، جذب آب، مقاومت ویژه الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.