ارزیابی مشخصات ترانشه اطراف راه آهن به منظور کاهش اثر دینامیکی حرکت قطار
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پیشرفتهای اخیر در مهندسی راه آهن
- کد COI اختصاصی: ICRARE03_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1701
نویسندگان
استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، دانشگاه اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران، دانشگاه اصفهان
چکیده
لرزش های ایجاد شده بواسطه حرکت قطارهای می تواند تاثیرات نامطلوبی از جمله تغییر مکان پی سازه های اطراف مسیر راه آهن داشته باشد. در مناطق شهری، از جمله سازه هایی که تحت تاثیر مداوم این ارتعاشات قرار دارد، ساختمان های مسکونی است که از لرزش ناشی از حرکت قطار باعث ایجاد تغییر شکل های نامتقارن و همچنین سلب آرامش ساکنین آنها خواهد شد، از طرفی این ارتعاشات می تواند تاثیرات قابل توجهی در تغییر مکان خاک زیر سازه ها داشته باشد. برای مدل سازی اثر لرزشی قطار، تغییرات نیروی قائم اعمالی از طرف واگن به ریل در یک مدل طولی از واگن ها بر حسب زمان ایجاد شده است. با داشتن سرعت قطار و طول واگن ها می توان برآوردی با تقریب قابل قبول از نیروی دینامیکی وارد بر ریل داشت. برای کاهش این اثر در نزدیکی ریل ترانشه از نشر ابعاد، عرض و عمق می تواند متنوع باشد. از جمله نتایج این پژوهش این است که می توان با مدلسازی ترانشه در حالت های مختلف هندسی و اعمال بار دینامیکی قطار در یک سمت ترانشه، اثر آن را در تغییر مکان، سرعت و شتاب خاک در سمت دیگر بررسی کرد و به نمونه های بهینه ای از نظر ابعاد، عمق، ضخامت و مصالح برای ترانشه دست پیدا کرد. همچنین تاثیر تغییر پارامترهای مقاومتی خاک همچون مدوال الاستیسیته و چسبندگی نیز مورد بررسی قرار گرفته شده است.کلیدواژه ها
اثر دینامیکی، ارتعاش زمین، ترانشه، مدلسازی عددی، پارامترهای مقاومتی خاکمقالات مرتبط جدید
- Optimizing Subway Timetables and Headways Using Image Processing Techniques
- کاربردهای دوقلوی دیجیتال در کنترل ترافیک شهری
- یک روش سریع و موثر در تشخیص افراد در تصاویر ویدیویی مبتنی بر بهبود عملکرد ادغامدر روش توجه متقابل تکرار ی
- امکان سنجی به کارگیری هوش مصنوعی در تجهیزات ترافیکی شهر مبارکه
- مروری بر مدل های تخصیص ترافیک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.