تشریح عملکرد سوزن سگمنتی تعویض خط منوریل با هدف طراحی و ساخت اولین نمونه آن در داخل کشور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پیشرفتهای اخیر در مهندسی راه آهن
  • کد COI اختصاصی: ICRARE03_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهان بخش کریمی

کارشناس مهندسی مکانیک، شرکت احداث و توسعه ریلی مپنا

رامین پورزند

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش زلزله

چکیده

برخلاف تصور عامیانه مبنی بر کاربرد توریستی و تفریحی مونوریل، این سیستم حمل و نقل با افزایش تعداد واگن و ظرفیت مسافر و همچنین افزایش سرعت، در سالهای اخیر، تبدیل به یک سیستم کارآمد جابه جایی مسافر در دنیا شده است. با توجه به این موضوع معرفی بخش های مختلف سیستم مونوریل و مقایسه آن با سیستم های حمل و نقل ریلی متداول به دلیل وجود اطلاعات به مراتب کمتر، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مونوریل، با توجه به پارامترهای خاص خود می تواند انتخابی مناسب برای جابه جایی مسافر و یا در شرایطی، بهترین گزینه باشد. تعریف همزمان چند پروژه مونوریلی در کشور و اهتمام مسئولین به گسترش حمل و نقل عمومی، پیش بینی توسعه پیش بینی توسعه استفاده از سیستم حمل و نقل مونوریل در کشور را در آینده نزدیک ترسیم می نماید. لذا آشنایی با این صنعت و داشتن و جمع آوری هر چه بیشتر اطلاعات فنی و تخصصی کمک انکار ناپذیری به تصمیم گیری بهتر و بهره برداری مطلوب از این سیستم حمل و نقل خواهد نمود. قرارداد پروژه طراحی و ساخت مونوریل قم به عنوان اولین پروژه مونوریلی کشور در اواخر سال 1388 با عنوان یک پروژه EPC منعقد شد. یکی از سیستمهای کلان تعیین شده برای این پروژه افزایش سهم طراحی و تامین قطعات تا حد ممکن در داخل کشور بوده است. از اجزاء اصلی بکار رفته در مجموعه مونوریل، می توان به سوزن تعویض خطوط اشاره کرد که طراحی و ساخت این تجهیز علی رغم پیچیدگی های فراوان، به واسطه کاهش قابل توجه هزینه های ارزبری، ایجاد دانش فنی ساخت، نگهداری و بهره برداری از این تجهیز در داخل کشور و جلوگیری از وابستگی به کشورهای صاحب تکنولوژی ساخت در این زمینه که البته بسیار محدود هم هستند، در دستور کار پروژه قرار گرفت. این مقاله به معرفی سیستم سوزن تعویض خطوط مونوریل که سیستمی کاملا متفاوت با آنچه که از سیستم تعویض خطوط برای سایر سیستمهای حمل و نقل ریلی می شناسیم، پرداخته و در گام اول ضمن معرفی سیستمهای متفاوت سوزن استفاده شده در پروژه های مختلف مونوریل دنیا اجزا و مکانیزم عملکردی یکی از متداولترین سیستمهای سوزن تعویض خطوط مونوریل، یعنی سوزن سگمنتی مورد بررسی قرار می گیرد و سپس به چگونگی طراحی و ساخت نمونه اول یک سوزن سگمنتی توسط تامین کننده داخلی خواهد پرداخت.

کلیدواژه ها

مونوریل، حمل ونقل ریلی، سوزن تعویض خطوط، سوزن شگمنتی، شوزن تراورسی، سوزن چرخشی، تیر سوزن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.