بررسی تطبیقی تحولات معماری در ایران و ترکیه در بین دو جنگ جهانی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم جغرافیایی ، معماری و شهرسازی، دوره: 5، شماره: 48
- کد COI اختصاصی: JR_GAU-5-48_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 119
نویسندگان
کارشناس ارشد حقوق عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
کارشناس گرافیک دانشگاه علمی کاربردی زرین شهر
کارشناس ارشد مهندسی هسته ای گرایش پرتو پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان
کارشناس ارشد شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
کارشناس زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه اشرفی اصفهانی اصفهان
چکیده
عامل تجددخواهی در ایران و ترکیه را می توان شکست ایرانیان در عدم رسیدن به خواسته هایشان در جریان مشروطه و تحقیری که ترکیه پس از ضعف امپراتوری عثمانی توسط اروپائیان می شد دانست. البته از نیاز فراوان هر دو کشور به تکنولوژی روز هم نمی توان چشم پوشی کرد. از شباهت های تجددخواهی این دو کشور می توان به تغییرات مبتنی بر الگو سازی از غرب در زمینه معماری و ساختمان سازی اشاره کرد. با ورود پهلوی اول به عرصه مدرنیسم او با مشورت عده ای از نخبگان تصمیمی به ساختمان سازی و معماری به سبک نوین و با تکیه بر باستان گرایی گرفت. کمی قبل تر هم آتاتورک نیز با معماری عصر پیش از خود یعنی عصر عثمانی مناقشه پیدا کرد . آتا تورک با روحیه لائیکی در این راه گام برداشت. ما در مقاله خویش در پی آنیم که با بررسی تحولات معماری در ایران و ترکیه در بین دو جنگ جهانی شیوه های این تغییرات را نیز بررسی کنیم.کلیدواژه ها
تجدد، معماری ، ایران ، ترکیه ، مدرنیته.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.