تاثیر آموزشهای فراشناختی و عامل جنسیت ، بر عملکرد تحصیلی درس ریاضی دانش آموزان مقطع متوسطه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی ایده های تحول آفرین در تعالی نظام آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: EDUCD01_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 78
نویسندگان
کارشناس علوم ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران
کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی، پژوهشکده تعلیم و تربیت استان خوزستان، آموزش و پرورش دزفول
استادیار گروه روانشناسی، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران
چکیده
هدف این تحقیق بررسی تاثیر آموزشهای فراشناختی و عامل جنسیت ، بر عملکرد تحصیلی درس ریاضی دانش آموزان مقطع متوسطه بود . به همین منظور ۸۲ نفر پایه اول متوسطه منطقه سردشت دزفول ( ۴۱ دختر و ۴۱ پسر ) به روش تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و در ۲ گروه دختر و پسر آزمایش و کنترل (مجموعا ۴ گروه) قرار گرفتند . در ابتدا ، جهت پیش آزمون ، نمرات ریاضی دانش آموزان که توسط یک آزمون معلم ساخته ارزیابی گردید . به مدت ۱۲ هفته گروه های آزمایشی دختر و پسر آموزش فراشناختی دریافت کرده ، اما گروه های کنترل دختر و پسر مطابق روش سنتی آموزش دیدند. در پایان آزمون معلم ساخته ای جهت پس آزمون تهیه شده و به طور یکسان از همه گروه های دختر و پسر (آزمایش و کنترل) به عمل آمد. آزمون ها در ابتدا توسط تعدادی از متخصصین ، اساتید و معلمان ریاضی مورد بررسی قرار گرفت و روایی آنها با ضریب همبستگی ۷۱/۰ تایید گردید . پایایی آزمون ها نیز با ضریب آلفای کرونباخ ۸۳/۰ مورد تایید قرار گرفت . نمرات به دست آمده از پیش آزمون و پس آزمون ، با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دو راهه بین گروهی ، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . از بررسی های انجام شده می توان چنین نتیجه گرفت که آموزش های فراشناختی در بهبود عملکرد تحصیلی درس ریاضی دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه ، موثر بوده است . از طرفی یافته ها بیانگر تاثیر عامل جنسیت در عملکرد تحصیلی درس ریاضی دانش آموزان مقطع متوسطه بود .کلیدواژه ها
فراشناخت ، ریاضی ، عملکرد تحصیلی ، یادگیری ریاضی ، آموزش ریاضی .مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.