تحلیل رابطه تدریس اثربخش و پیشرفت تحصیلی با نگاهی به اهداف توسعه ایی آموزش و پرورش
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی ایده های تحول آفرین در تعالی نظام آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: EDUCD01_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 83
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران
کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه باختر ایلام
چکیده
در سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش تنوع بخشی به محیط های یادگیری و فرآیند تعلیم و تربیت به منظور پیشرفت تحصیلی ، یکی از اهداف خرد نظام آموزش و پرورش محسوب می شود. یکی از عوامل موثر بر فرآیند یاددهی یادگیری و تدریس اثربخش که می تواند منجر به پیشرفت تحصیلی چشمگیر دانش آموزان شود؛ تنوع و تناسب محیط های یادگیری با ویژگی ها و شرایط روحی دانش آموزان است . اگراین باور صحیح باشد که وظیفه تدریس در آموزش و پرورش ازجمله وظایف خطیر و مهم است ؛ توجه به این وظیفه و چگونگی اجرای آن، عوامل موثر برآن و نیزحیطه هایی که این وظیفه در آن صورت می گیرد، از اهمیت ویژه ایی برخوردار خواهد بود. با توجه به اهمیت حیاتی تعلیم و تربیت توجه به امر آموزش نظری و عملی و عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی و افزایش اثربخشی آن بر اساس اهداف توسعه ایی آموزش و پرورش بیش از پیش جلوه گر می شود ؛ همچنین با توجه به اهمیت تدریس و نقش زیربنایی آن در دستیابی به اهداف توسعه ایی آموزش و پرورش ،تاکید بر تدریس اثر بخش به صورتی که بتواند در دستیابی به اهداف توسعه ایی آموزش و پرورش موثرباشد؛ ضروری است . روش ها و شیوه های تدریس معلمان و مواد و ابزاری که به کار می گیرنددر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر مستقیمی دارد . آموزش و پرورش یکی از ابزارهای مهم جامعه برای رسیدن به اهداف تربیتی است ؛ لذا مسیر و روش رسیدن به اهداف توسعه ایی آموزش و پرورش که همواره در حال تغییر و تحول و بهترشدن است تنها به وسیله روش های تدریس معلمان قابل دستیابی است . بدین منظور مقاله حاضر به دنبال آن است که ضمن تعریف تدریس اثربخش ،پیشرفت تحصیلی ،ارتباط آموزش و پرورش و توسعه ، به تحلیل و بررسی رابطه این دو متغیر بر اساس اهداف توسعه ایی نظام آموزش و پرورش می پردازد و برای پاسخگویی به اهداف این مقاله از روش بررسی اسناد همچون کتاب ،مقالات و منابع علمی استفاده شده است .کلیدواژه ها
تدریس اثربخش ،آموزش و پرورش،پیشرفت تحصیلی ،اهداف تو سعه ایی .مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.