مدل سازی پتروژنتیکی این گداز ها و دایک ها ی منطقه ابارق (استان کرمان) با استفاده از شواهد پتروگرافی و ژئوشیمیایی سنگ کل

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: بیست و چهارمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI24_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم زاهدی

دانشگاه شهید باهنر کرمان

حمید احمدی پور

دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

منطقه ابارق (استان کرمان) در مجاورت روستای ابارق در 40 کیلومتری شمال غرب شهرستان بم واقع شده است. از نظر تقسیمات زمین‌شناسی در کمربند آتش‌نشانی ارومیه - دختر قرار گرفته و شامل واحدهای گداز و بانک می‌باشد که در امتداد یک شکستگی اصلی به طول 40 کیلومتر درون کمپلکس آتش‌فشانی رازک بیرون زده است. این سنگ‌ها از نظر کانی‌شناسی از پلاژیوکلاز ، اوژیت ، هیپرستن و مقدار کمی الیوین تشکیل یافته‌اند. کانی‌شناسی ناهمگن، شواهد ژئوشیمیایی، شواهد صحرایی و شواهد بافتی نظیر بافت غربالی پلاژیوکلاز ، حاشیه‌های ولی چی در تمام گروه‌ها، زونینگ نوسانی در پلاژیوکلازها ، بالا بودن مقدار نورم کوارتز و وجود آنکلاو ها ی بالشی کاملاً گرد شده نشان دهنده این مطلب است که ماگمای اولیه در حین صعود دچار تحولات ماگمای از جمله پدیده‌های طبیعی ببخشی، بالای سر تلف شده‌اند. مدل‌های پتروژنتیکی AFC(هضم و تفرق بخشی) و Y/RB این تحولات ماگمای اولیه را تأیید می‌کند. بر طبق مدل Y/RB ماگمای اولیه تحت تأثیر تفرقه بخشی بدون آب قرار گرفته و کانی‌های همچون پلاژیوکلاز ، الیوین ، اوژیت و منیتیت ( POAM ) از آن متبلور گردیده هست. مدل فوق پترژنتیکی AFC درجات مختلف تبلور بخشی را به ازای مقادیر مختلف R نشان می‌دهد. بر طبق این مدل داده‌های حاصل از تجزیه صحنه‌ها به ترکیب پوسته‌ای نزدیک‌تر می‌باشد بنابراین ماگمای اولیه در حین تبلور آلودگی و هضم پوسته‌ای را متحمل شده است. و وجود شواهد صحرایی نظیر آنکلاو های بالشی و کاملاً گرد شده از جنس گداز، دمی دیگر برآلایش ماگمای سنگ‌های منطقه است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.