درآمدی بر پدرو نهشته توده‌های نفوذی و آنکلاو های مافیک در شمال غرب کاشان

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: بیست و چهارمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI24_188
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن اکبری مقدم

دانشگاه تربیت مدرس - بخش زمین شناسی

نعمت الله رشید نژاد عمران

دانشگاه تربیت مدرس - پخش زمین شناسی

محمدرضا قربانی

دانشگاه تربیت مدرس - بخش زمین شناسی

چکیده

منطقه مورد مطالعه قسمتی از زون ولکانو-پلوتونیک ارومیه - دختر یا کمربند مس ایران می‌باشد و در شمال غرب شهر کاشان قرار دارد. سونگ ارومیه - دختر از سنگ‌های ولکانو - پیروکلاستیکی اسیدی تا بازیک (ائوسن) تشکیل شده است که توده‌های نفوذی گرانیتوئیدی (ائوسن پسین تا میوسن آغازی) به داخل آن‌ها نفوذ کرده‌اند. سنگ‌های ولکانیکی و پروکلاستیکی منطقه شامل مجموعه داسیت - آندزیت - بازالتی و توف ، توف برش و ایگنیمبریت می‌باشند. توده‌های گرانیتوئید دیداری پر شیب گرانیت ، گرانودیوریت ، کوارتز دیوریت و دیوریت می‌باشند. توده‌های گرانیتوئید به سمت مرکز پلوتون ها فلسیک تر می‌شوند ( FEOT . MGO. CAO. کاهش و NA20 . K20 . SI02 افزایش می‌یابند). رگه‌های آپلیتی و پگماتیتی و گنبدهای کوچک ساب ولکانیک چه اسیدی در حواشی پلوتون ها رخنمون دارند. این مجموعه ولکانو-پلوتونیک هم ماگما می‌باشند و خصوصیات کالکو آلکالی، متاآلومین مرتبط با فرو رانش حاشیه قاره‌ها و نه I کردیلرایی را نشان می‌دهند. آنکلاو های مافیک ماگمایی ( MME ) در حاشیه داخلی سنگ‌هایی گرانیتوئید این مشاهده می‌شود. مطالعات پتروگرافی که نشان می‌دهد که آنکلاو ها و سنگ‌های دربرگیرنده دارای کانی‌شناسی مشابه می‌باشند ولی کانی‌های مافیک در آنکلاو ها بیشتر است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.