واژههای تحولیافته در روایت "قراقوش" از محمدقلی صدر اشکوری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن - گرجستان
- کد COI اختصاصی: ICLP12_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 166
نویسندگان
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه الزهراء
چکیده
کشور ایران دارای اقلیم ها، فرهنگ ها و خرده فرهنگ های گوناگون است و شناخت و معرفی آنها می تواند موجب شکوفاتر شدن فرهنگ ملی بشود. استفاده از زبان و واژگان محلی از معیارهای ادبیات بومی است ، مردمان گیلک زبان با گویش های مختلفی سخن می گویند که ریشه ای مشترک دارند.یکی از این گویش ها گویش "گالشی " است یعنی گویش مردمان جنوب و جنوب شرقی گیلان، این گویش در مناطق کوهپایه ای شرق گیلان و غرب مازندران رواج دارد و زبان قوم گالش است که از نژاد کادوسها هستند و زبان آن ها ریشه پارتی دارد. متن انتخاب شده برای این پژوهش ، روایتی روستایی در قالب شعری بلند است که لغات کهن و تحول یافته ی بسیاری درآن به کار رفته است . در این پژوهش به بررسی تغییر و تحول برخی از واژهها با توجه به مفهوم تحول در گویش بیه پیشی و کارکرد امروزین آنها در گفتار گویش وران پرداخته ایم . متن اولیه ، شعری بلند به نام قراقوش از محمدقلی صدر اشکوری شاعری از روستای شوئیل اشکورات است و متن ثانویه که تحول صورت گرفته در گویش را نشان می دهد چند تن از گویش وران این زبان هستند. روش تحقیق روش کتابخانه ای و میدانی است .کلیدواژه ها
تحول معنایی ، قراقوش، گیلکی ، گالشی ، خرده فرهنگمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.