تاثیر دمای عملیات حرارتی بین بحرانی برریز ساختار و انرژی ضربه فولادهای حاوی سیلیسیم و کرم
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: نهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
- کد COI اختصاصی: CIMS09_154
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2031
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی گروه مهندسی متالورژی و مواد ،دانشکده فنی دانش
استادیار گروه مهندسی متالورژی و مواد ،دانشکده فنی دانشگاه تهران
استادیار گروه مهندسی متالورژی و مواد ،دانشکده فنی دانشگاه تهران
فارغ التحصیل کارشناسی گروه مهندسی متالورژی و مواد ،دانشکده فنی دانش
چکیده
در این تحقیق اثر عملیات حرارتی بین بحرانی بر ریز ساختار فولاد حاوی Si و Cr مورد استفاده در ساخت قطعات خودرو و صنایع نظامی در مقایسه با عملیات حرارتی کوئنچ و تمپر مرسوم مورد بررسی قرار گرفته است . سیکلهای عملیات حرارتی بررسی شده شامل عملیات حرارتی کوئنچ تمپر مرسوم، عملیات حرارتی بین بحرانی، عملیات حرارتی بین بحرانی منفرد و متوالی می باشد . در این پژوهش بر اساس نتایج به دست آمده از اندازه گیری دماهای بحرانی ) Ac3 و ) Ac1 توسط روش دیلاتومتری، دمای عملیات حرارتی بین بحرانی در محدوده 780 الی C ْ 790 انتخاب شده است . سپس بررسی ریز ساختاری نمونه های مختلف با استفاده از میکروسکوپ نوری انجام گردیده و درصد هریک از فازهای موجود با استفاده از تحلیلگر تصویری به صورت کمی مشخص شده است . در نهایت نتایج به دست آمده در تجزیه و تحلیل رفتار مکانیکی فولادهای مزبور در تست ضربه مورد استفاده قرار گرفته است .کلیدواژه ها
فولا، دمای بحرانی، عملیات حرارتی مرسوم، عملیات حرارتی بین بحرانی، ریزساختار، انرژی ضربهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.