مطالعه سازگاری های ریشه گیاهان بیابانی با شرایط خشکی و اهمیت آن برای کشاورزی پایدار
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و مهندسی محیط زیست در افق توسعه
- کد COI اختصاصی: CESES01_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 127
نویسندگان
استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده
گیاهان صحرایی برای زنده ماندن در شرایط سخت کویر، سازگاری های منحصر به فردی در معماری ریشه خود ایجاد کرده اند. این سازگاری ها به گیاهان کمک می کند تا به آب و مواد مغذی دسترسی پیدا کنند و در برابر خشکسالی مقاومت کنند. گیاهان صحرایی برای دسترسی به آب از استراتژی های مختلفی استفاده می کنند. این مقاله به بررسی انعطاف پذیری شگفت انگیز گیاهان در رشد و نمو در محیط های در حال تغییر، به خصوص در شرایط سخت کویر، می پردازد. برای بقا و رشد، گیاهان صحرایی با چالش هایی مانند گرما و خشکسالی در محیط کویر مواجه هستند. در این مقاله، تغییراتی که در معماری ریشه گیاهان صحرایی برای مقابله با کمبود آب و مواد مغذی در خاک کویر ایجاد می شود، مورد بررسی قرار می گیرد. ابتدا، روش هایی برای دسترسی گیاهان به آب زیرزمینی، از طریق ریشه های عمودی عمیق و ریشه های سطحی در فصل های کوتاه باران، توضیح داده می شود. سپس، برنامه های رشد خاصی که گیاهان صحرایی تکامل داده اند، مانند مریستم های معین در کاکتوس ها و سیستم ریشه شاخه دار و فشرده، که در دوره های مرطوب قابلیت جذب آب را بهبود می بخشد، بحث می شود. همچنین، مکانیسم جوانه زنی از راه دور در نخل خرما و ویژگی های تشریحی دیگری که گیاهان صحرایی به منظور مقاومت در برابر خشکسالی توسعه داده اند، بررسی می شوند. در پایان، تاثیر مفید میکروبیوم در تقویت رشد ریشه در شرایط خشکسالی و استفاده از این ویژگی ها برای مهندسی محصولات مقاوم تر در برابر شوری ناشی از آبیاری و خشکسالی مورد بررسی قرار می گیرد. این مقاله به هدف درک بهتر راهکارهایی که گیاهان صحرایی در شرایطسخت کویری اتخاذ کرده اند و استفاده از این دانش در توسعه محصولات کشاورزی مقاوم تر در آینده می پردازد.کلیدواژه ها
گیاهان بیابانی، خشکسالی، ریشه های عموی، جوانه زنی، ریشه های سطحیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.