بازچرخانی پساب شهری، یک راهکار پایدار در راستای مدیریتبهینه مصرف آب شهر تهران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و مهندسی محیط زیست در افق توسعه
- کد COI اختصاصی: CESES01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 230
نویسندگان
کارشناسی ارشد سازه های آبی،کارشناس مطالعات شرکت مهندسان مشاور کاوآب
کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسان مشاور کاوآب
کارشناسی ارشد سازه های آبی،مدیر پروژه شرکت مهندسان مشاور کاوآب
چکیده
امروزه بحران آب، به بحرانی فراگیر در سطح جهان تبدیل شده و از این رو بشر به فکر ابداع و به کارگیری راهکارهای متفاوت و نوینی جهت تامین آب افتاده است. یکی از این راهکارهای تامین آب، بازچرخانی یا استفاده مجدد از آب می باشد. بازچرخانی آب، مجموعه فرآیندهایی است که آب را از منابع مختلف بازیابی نموده، تصفیه و مورد استفاده مجدد قرار می دهد. با توجه به پایین بودن میانگین بارش در تهران که حتی کمتر از یک سوم متوسط بارندگی سطح دنیاست و با توجه به اینکه نقش فضای سبز در کیفیت زندگی شهری انکارناپذیر و میزان آب مورد نیاز برای آبیاری قابل توجه است، بنابراین انجام مطالعه هایی در زمینه تامین آب موردنیاز برای آبیاری فضای سبز ضروری و الزامی می باشد. در این پژوهش، شهر تهران به عنوان مطالعه موردی برای بررسی طرح جامع استفاده مجدد از پساب و بازچرخانی آب برای آبیاری فضای سبز شهر تهران (تفاهم نامه با وزارت نیرو)، به منظور کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی، تقویت آبخوان تهران، افزایش سطح آب زیرزمینی، جلوگیری از فرونشست زمین و توسعه ی پایدار فضای سبز شهر تهران و تقویت عدالت محیط زیستی، انتخاب شده است. مطالعه ها نشان دادند که در شهر تهران برنامه بازچرخانی ۱۴۵ میلیون متر مکعب از آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز تا افق ۱۴۱۰ مطابق تفاهم نامه صورت پذیرفته است. لیکن خروجی پساب تصفیه خانه های فاضلاب جوابگوی استانداردهای مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز نبوده و صرفا برای آبیاری جنگل کاری مناسب می باشند. شهرداری تهران نیز جهت استفاده از پساب تصفیه خانه های فاضلاب می بایست نسبت به تصفیه تکمیلی اقدامات لازم را صورت دهد.کلیدواژه ها
بازچرخانی،فضای سبز، پساب، تهران، شهرداریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.