انتخاب مناسب ترین توزیع آماری برای پیش بینی حداکثر بارش روزانه با دوره بازگشت هایمختلف (مطالعه موردی:۵ ایستگاه هیدرومتری شهرستان تربت حیدریه-استان خراسان رضوی)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و مهندسی محیط زیست در افق توسعه
- کد COI اختصاصی: CESES01_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 104
نویسندگان
دانشجوی دکتری آب و سازه های هیدرولیکی،دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود،شاهرود،ایران
دانشیار گروه مهندسی آب و محیط زیست،دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
استادیار گروه مهندسی ژئوتکنیک،راه و نقشه برداری،دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
دانشجوی دکتری آب و سازه های هیدرولیکی،دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود،شاهرود،ایران
چکیده
در مطالعه های هیدرولوژیکی، پیش بینی صحیح وقایع امری ضروری است و به صورت مستقیم بر عملکرد پروژه های آبی اثر می گذارد. یکی از روش های پیش بینی وقایع آینده، استفاده از مدل هایی است که سیستم را بر اساس مفاهیم ریاضی تشریح می کند. استفاده از توابع توزیع آماری برای برآورد بارش و سیلاب با دوره بازگشت های مختلف، یکی از روش های متداول است. در این تحقیق، برای به دست آوردن مناسب ترین توزیع آماری جهت برآورد حداکثر بارش روزانه با دوره بازگشت های مختلف، داده های بارش روزانه برای ۵ ایستگاه هیدرومتری شهرستان تربت حیدریه، واقع در استان خراسان رضوی به نام های تروسک، صنوبر، فدیحه، شیخ ابوالقاسم و کارخانه قند طی دوره آماری ۳۳ ساله (سال ۱۳۶۹ تا ۱۴۰۱ )جمع آوری گردید. با استفاده از روش های آماری، تصادفی بودن داده ها بررسی و در ادامه به منظور دستیابی به بهترین برازش، با استفاده از شاخص های P-value و انحراف استاندارد، بهترین توزیع آماری برای هر ایستگاه هیدرومتری مشخص گردید. نتایج نشان داد که در استفاده از توابع توزیع، باید به طول دوره های آماری (ابعاد نمونه) توجه داشت، چرا که برای دوره آماری های کوتاه، توابع توزیع دو پارامتری برازش مناسب تری ایجاد می کند. در نهایت مشخص گردید آمار حداکثر بارش روزانه ایستگاه های هیدرومتری مورد مطالعه با توزیع ویبول بیشترین برازش وانطباق را دارند.کلیدواژه ها
حداکثر بارش روزانه،توابع توزیع آماری،دوره بازگشت،تربت حیدریه،سیلابمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.