استفاده از نشانگر مولکولی PCR-RFLP در شناسایی بیووارهای باکتری مولدپژمردگی باکتریایی سیب زمینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی توسعه کشاورزی، زمین سالم
  • کد COI اختصاصی: HECACONF04_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مرادی بیدختی

استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی سراوان

چکیده

بیماری پژمردگی باکتریایی سیب زمینی که در اثر باکتری Ralstonia solanacearum به وجود می آید باعث آلوده شدن سیب زمینی در تمامی نواحی مناطق معتدله گرم و نیمه گرمسیری دنیا شده است. اختلافات فنوتیپی و ژنوتیپی زیادی در گونه R .solanacearam وجود دارد که ممکن است ناشی از تنوع زیاد میزبان های گیاهی این پاتوژن باشد. این میزبان ها در دامنه ی وسیع جغرافیایی و شرایط محیطی گوناگون قرار گرفته اند. براساس دامنه میزبانی، این گونه را به نژادهای مختلفی تقسیم بندی می کنند. اختلاف در فعالیت های متابولیسمی نیز باعث تقسیم بندی این گونه به بیووارهای مختلفی می شود. از ارقام مختلف سیب زمینی جمع آوری شده از مناطق عمده سیب زمینی کاری استان کرمان شامل جیرفت، ساردوئیه، لاله زار و صوغان تعدادی جدایه از باکتری R.solanacearum جدا سازی شد. بررسی خصوصیات بیوشیمیایی و توانایی جدایه ها در استفاده از قندهای مختلف نشان داد که این جدایه ها مربوط به بیووار ۲ باکتری هستند. برای تعیین بیوتیپ های بیووار ۲ از قندهای مزواینوزیتول، ترهالوز و دی ریبوز استفاده شد. PCR-RFLP محصول PCR حاصل از جفت آغازگر اختصاصی(P(۷۵۹ و (P(۷۶۰ با آنزیم برشی HaeIII تعداد دو نوار دی. ان. ای. نشان داد، در حالی که چهار نوار دی.ان.ای. به وسیله ی آنزیم برشی MspI به دست آمد که این شکل از نوارهای ایجاد شده در اثر دو آنزیم برشی مذکور مربوط به بیووار ۲ نژاد۳ باکتری R. solanacearum می باشد و نژادها و بیووارهای دیگر چنین الگویی ایجاد نمی کنند.

کلیدواژه ها

پژمردگی باکتریایی سیب زمینی، PCR-RFLP ، بیووار ، Ralstonia solanacearum

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.