نگاهی بر معماری کاخ الحمرا در دوران حکومت بنی نصر
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم انسانی و اسلامی ایران
- کد COI اختصاصی: MAEICN09_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 299
نویسندگان
گروه هنر، دانشگاه ملی مهارت، کرمان ایران
گروه هنر، دانشگاه ملی مهارت، کرمان، ایران
گروه هنر، دانشگاه ملی مهارت، کرمان، ایران
چکیده
هنر معماری را می توان یکی از شاخه های هنری تمدن اسلامی دانست که همزمان با دیگر شاخه ها رشد و تجلییافت. مجموعه الحمرا مهم ترین نمونه هنر اسلامی در اسپانیا است که نمودی از هنر معماری اسلامی در دوران حکومتیبنی نصر می باشد. هدف این پژوهش تحلیل و بررسی عناصر تزئینی معماری کاخ الحمرای اسپانیا در دوران حکومت نصریان مصادف با قرن ۶۳۴ ه.ق - ۸۹۷ ه.ق می باشد. این پژوهش به دنبال پاسخی برای این سوالات است؛ ۱. از کدام عناصر تزئینیدر کاخ الحمرا استفاده شده است؟ ۲. تحولات معماری کاخ الحمرا در دوران گوناگون چگونه بوده است؟ این پژوهش از نظرروش در گروه پژوهش های توصیفی - تحلیلی قرار می گیرد و روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای - اسنادی میباشد. از آنجا که کاخ الحمرا، بنایی است با قابلیت کاربردی چندگانه که در طی ادوار گوناگون تکمیل گردیده است. وجودهمبستگی میان، تزئینات مقرنس کاری، گچبری، ملیله کاری و غیره در بخش های مختلف بنا از موارد جالب توجه این بنامی باشد؛ همچنین بیشتر مصالحی که در این کاخ استفاده شده، شامل ملات های گچی است که از استحکام بالایی برخوردارنیستند و با توجه به قدمت بنا که قرن ۱۴ تا به امروز از دوازده زلزله جان سالم به در برده است، جای تعجب و شگفتی داردکه چگونه این کاخ هنوز هم پابرجاست و جزء سالم ترین، و شگفت انگیز ترین کاخ های دوران اولیه اسلامی استکلیدواژه ها
معماری اسلامی، کاخ الحمرا، حکومت بنی نصر، عناصر تزئینیمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.