عملیات طوفان الاقصی و تاثیر آن بر پیمان ابراهیم

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
  • کد COI اختصاصی: PSTCONF14_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن شاه رضائی

دانشجوی دکترای گروه روابط بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

مهناز گودرزی

دانشیار گروه روابط بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

انجام عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ از سوی جنبش حماس، روند تحولات منطقه غرب آسیا را با چالش مواجه نمود.این عملیات در ابعاد گسترده ای انجام گرفت به طوری که با آغاز آن از سوی نیروهای حماس، اسرائیل به شدت غافلگیر و در شوکفرو رفت. در همین راستا این مقاله که به روش تحلیلی -توصیفی گردآوری شده به دنبال پاسخ به این سئوال است که: عملیات طوفان الاقصی چه تاثیری بر فرآیند مذاکرات سازش میان اسرائیل و کشورهای عربی در قالب پیمان ابراهیم دارد؟» بنابر این هدف مقاله هم، تاثیر و پیامدهای عملیات مذکور بر روند سازش در توافق ابراهیم است که با چشمانداز تقویت روابط بین اسرائیل و کشورهای عربی در حال اجرا بود. در همین رابطه، فرضیه مقاله نیز اینگونه است که: «پیامدهای عملیات طوفان الاقصی فرآیند عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل را کند نموده است». یافته های مقاله بیانگر آن است که انجام عملیات طوفان الاقصی از سوی حماس منجر به پیامدهایی نظامی - امنیتی و اطلاعاتی، سیاسی و اقتصادی در مواردی همچون: خط بطلان بر افسانه شکس تناپذیری اسرائیل ،تقویت و پیروزی جنبش حماس، بازگشت موضوع فلسطین به مسئله نخست جهان، برجسته شدن اختلاف های درونی اسرائیل،شکست فاحش اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل، اوج گیری خشم افکار عمومی بین المللی علیه اسرائیل، ورشکستگی اقتصاد اسرائیل،غافلگیری رهبران و سامانه های اطلاعاتی ارتش اسرائیل، وحدت جهان اسلام، تقویت جایگاه منطقه ای جمهوری اسلامی ایران درمنطقه غرب آسیا و مهمتر از همه توقف و یا حداقل به تاخیر افتادن روند عادی سازی روابط با کشورهای عربی با اسرائیل در قالبپیمان ابراهیم خواهد شد

کلیدواژه ها

عملیات طوفان الاقصی، پیمان ابراهیم، کشورهای عرب منطقه، اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.