عوامل تاثیرگذار در روابط میان امریکا و عربستان در دورهبایدن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
  • کد COI اختصاصی: PSTCONF14_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جوانمرد

کارشناس ارشد روابط بین الملل

رضا اختیاری امیری

استادیار رشته روابط بین الملل دانشگاه مازندران

چکیده

پس از گذشت سال ها از همکاری و روابط میان امریکا و عربستان سعودی به دلیل همسو بودنمنافع، از دو دهه اخیر ما شاهد کاهش همکاری و ایجاد تعارض در منافع میان این دو کشورهستیم. کاهش حضور امریکا در خلیج فارس با ایجاد منافع متعارض میان این دو کشور همراهشد. این کاهش روابط در دوره اوباما شروع شده و اکنون در زمان بایدن شدت گرفته است وامکان ایجاد روابط حداقلی بین دو کشور بیشتر شده است. پژوهش حاضر در پی پاسخ به سوال؛چه عواملی در روابط بین امریکا و عربستان در دوره بایدن اثر گذاشته است، می باشد. در پاسخباید گفت دلایل مختلفی را می توان برای کاهش روابط میان این دو کشور نام برد اما مهم ترینآن ها عبارتند از نفت، ایران و موضوع حقوق بشر در عربستان. اما با وجود کاهش روابط میانامریکا و عربستان، دو کشور همچنان منافع همسویی دارند که سبب همکاری آن ها در زمینههای خاص شده است. صلح ابراهیم و مسئله فلسطین از جمله عوامل همگرا برای این دو کشورتاکنون بوده است. توجه به منافع متفاوت و مشابه، برای تبیین پژوهش حاضر از رهیافت «موازنه منافع» استفاده شده است. روش پژوهش حاضر کیفی و با رویکرد توصیفی_تبیینی می باشد و داده ها از منابع کتابخانه ای و اینترنتی جمع آوری شده اند

کلیدواژه ها

امریکا، عربستان، منافع متعارض، منافع همسو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.