روابط دوجانبه هند و فدراسیون رو سیه: ۲۰۲۴-۲۰۱۴
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
- کد COI اختصاصی: PSTCONF14_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 215
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات شبه قاره هند، دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه
چکیده
فهم کیفیت و نوع روابط هند و روسیه در صحنه روابط بین الملل امروز دارای اهمیت است. مواردی نظیرهمراهی هند با اتحاد جماهیر شوروی در سالهای جنگ سرد به ویژه در زمان نخست وزیری ایندیرا گاندی، حضورهند به عنوان یک قدرت نوظهور و روسیه به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و یک قدرت نظامیدر سازمانهای همکاری شانگهای و بریکس و تلاش آنها برای شکل دادن به یک نظم جدید جهانی چند قطبی وتجارت تسلیحات و انرژی بین آنها حتی پس از بحران اوکراین جملگی شواهدی بر اهمیت فهم نوع روابط این دوکشور هستند. هند علیرغم روابط همهجانبه با ایالات متحده به تحریم های غرب علیه روسیه نپیوسته و با این کارسیاست خارجی مستقل خود را نشان داده است. سوال اصلی که این مقاله درصدد پاسخ به آن است، عبارت استاز اینکه روابط دوجانبه هند و روسیه از زمان روی کار آمدن نارند را مودی به عنوان نخست وزیر هند از سال ۲۰۱۴تا سال ۲۰۲۴ ، چه تغییراتی داشته و چرا با وجود فشارهای غرب این روابط حفظ شده و در مقاطعی افزایش یافتهاست؟ این مقاله در تلاش است با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و بهره گیری از داده های کتابخانه ای شامل کتابها و مقالات به این سوال پاسخ دهد. فرضیه مقاله نیز آن است که دلایل استراتژیکی هند به دلیل استقلالاستراتژیکی که سعی می کند در سیاست خارجی خود اعمال کند و روسیه با هدف فرار از انزوایی که غرب درصدداست بر مسکو تحمیل کند، در پی حفظ و تعمیق روابط دوجانبه بین خود بوده اند. مزیت های اقتصادی شاملتجارت انرژی و تسلیحات، بر انگیزه دو طرف جهت افزایش روابط تاثیرگذاری شایانی داشته است.کلیدواژه ها
هند، روسیه، تجارت انرژی، تجارت تسلیحات، بحران اوکراینمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.